FC Purmerend haalt oude bekende Bart Hoogland (BOL) terug als nieuwe trainer

Zondag derdeklasser FC Purmerend heeft snel geschakeld na het aangekondigde vertrek van de huidige hoofdtrainer Don Guezen. Bart Hoogland, momenteel actief bij zaterdag eersteklasser BOL en een oude bekende van de club, staat volgend seizoen weer voor de groep in Purmerend.

“Dit is mijn cluppie. Ik heb hier mijn hele voetballoopbaan gespeeld en ben er elk weekend om naar mijn zoon te kijken”, zegt Hoogland. Hij was tussen 2009 en 2013 al trainer van de Purmerenders, die hij van de vierde naar de tweede klasse bracht. Na drie jaar ZOB en nu zijn derde seizoen bij BOL, waarmee de oefenmeester naar de eerste klasse promoveerde, gaat de oefenmeester weer aan de slag in zijn woonplaats. “Dit kwam weer op mijn pad en het is voor mij een prachtige uitdaging.”

Eindelijk heeft de club beet, want vorig jaar werd Hoogland ook gepolst voor een terugkeer. Toen had hij zijn jawoord gegeven voor een langer verblijf bij BOL. Omdat de oefenmeester niet over de juiste papieren beschikt – TC1 is verplicht in de eerste klasse, daarvoor had hij nu een jaar dispensatie – kon hij niet verder in Broek op Langedijk. In FC Purmerend heeft de 53-jarige Hoogland een nieuwe uitdaging gevonden. “Ik ken de huidge selectie vrij goed en ik heb een goed beeld van wat er uit de jeugd doorkomt. Er is hier heel veel mogelijk.”

Momenteel strijdt de club om lijfsbehoud in de zondag derde klasse B. Dat moet volgend seizoen anders. Het doel van Hoogland is helder: FC Purmerend weer op een hoger plan krijgen. “Maar dat kan ik niet alleen, dat moeten we met meer mensen doen”, zegt hij gelijk. “Meerdere vrienden van mij willen ook wat voor de club betekenen in de hoop dat we uiteindelijk een stabiele tweedeklasser kunnen worden.”

Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)