FC Twente evenaart Blauw Wit

FC Twente is koploper in de eredivisie maar de ploeg uit Enschede boekte maar vijf overwinningen. Slechts een keer eerder presteerde de koploper, in welke divisie van het betaalde voetbal dan ook,  het ook om maar vijf keer te winnen. Dat was Blauw Wit in het seizoen 1969/1970.

Vijf overwinningen in tien wedstrijden en toch koploper zijn! Dat si de status van FC Twente momenteel in de eredivisie. Een unicum is het niet. Het gebeurde een keer eerder in het betaalde voetbal. In het seizoen 1969/1970 was Blauw Wit koploper in de eerste divisie en won het ook maar vijf keer in tien duels.

1969 1970 Volendam Blauw Wit

Blauw Wit eindigde dat seizoen uiteindelijk op de derde plaats achter Excelsior en kampioen Volendam. Van de 34 wedstrijden wonnen de Amsterdammers er zestien, speelden er dertien gelijk en verloren vijf wedstrijden met de doelcijfers 52 voor en 35 tegen. Dat seizoen degradeerde De Volewijckers trouwens uit de eerste divisie.

Op de foto : Een moment uit de wedstrijd tegen de latere kampioen Volendam. De foto is een kopie van een poster gevonden op markplaats. Bij de redactie van HAV is onbekend wie er op de foto staan. Volendam won met 2-0.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)