Home / Algemeen / FC Weesp beloont zichzelf eindelijk tegen Abcoude

FC Weesp beloont zichzelf eindelijk tegen Abcoude

Negen wedstrijden op rij heeft trainer Mario Rijnsburger erop moeten wachten. Maar tegen FC Abcoude boekte zijn FC Weesp een langverwachte overwinning (3-0) in de zondag tweede klasse B, waardoor de hekkensluiter weer even kan ademen.

“Deze was hard nodig, want anders was het verschil wel erg groot geworden.” Op de zege van FC Weesp viel weinig af te dingen. Buiten de eerste tien minuten in de tweede helft was de thuisploeg de betere. Toen stond het overigens al 1-0, door een doelpunt van Oseanu Doorn na een kwartier spelen.

FC Weesp - Abcoude

“We creëerden genoeg kansen en gaven daarentegen zo goed als niets weg. Abcoude begon de tweede helft opportunistisch, maar dat leverde ze volgens mij slechts één goede kans op. Na de 2-0 van Rick van der Burg (een kwartier voor tijd, red.) was het gedaan”, aldus Rijnsburger, die Bart Tijnagel in de blessuretijd de eindstand op 3-0 zag bepalen.

De zege kwam niet eens zo onverwachts voor de oefenmeester. “Al een aantal weken leefde binnen de spelersgroep het gevoel dat we op de goede weg zijn. Tegen Legmeervogels en Pancratius, toch niet de minste tegenstanders, konden we goed mee, alleen zat het net even tegen.

FC Weesp - Abcoude

Dat gevoel is door de zege op FC Abcoude alleen maar versterkt. “Het was een ontlading. We hebben nu voor een goed uitgangspunt voor onszelf gezorgd door in te lopen op de concurrentie. Het verschil met de veilige tiende plek is slechts drie punten, dat waren er anders zes. Er is nog een hoop werk aan de winkel, maar we hebben er in ieder geval vertrouwen in dat we dit na de winterstop door kunnen trekken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Foto’s Herman Hermsen