FC Weesp blijft met winst op RODA’23 in spoor van Bloemendaal

FC Weesp heeft zich tegen RODA’23 goed hersteld na de mentale klap van het verspelen van de koppositie. Door de 2-0 overwinning op de Bovenkerkers blijft de achterstand van de ploeg van Mario Rijnsburger op koploper Bloemendaal twee punten, met nog drie wedstrijden te gaan in de zondag derde klasse C.

“We herstellen ons vandaag goed”, klinkt de oefenmeester voldaan. “Qua inzet was het goed, tactisch was het de eerste helft niet goed en in de tweede helft doen we het fantastisch.” De thuisploeg moest de drie punten pakken, want de doelstelling is nu de druk op koploper Bloemendaal te houden. Dat leek qua spelbeeld tegen de bezoekers niet direct te lukken.

“We hadden het in de eerste helft wel moeilijk en RODA’23 domineerde. Ze zetten vroeg druk en daar hadden we problemen mee, maar in de tweede helft creëerden we veel kansen.” Het lukte de thuisploeg echter pas twintig minuten voor het einde de score te openen. Na goed druk zetten van Oseanu Doorn kon hij de bal zelf meenemen en wist zelf af te drukken. Daarmee bewees hij zijn ploeg een goede dienst, want de kansen waren er, maar de afronding ontbrak.

“Dat is ons probleem dit seizoen, want we scoren ongeveer één van de vier kansen”, stelt Rijnsburger. “Daarom probeert Roda het nog met een slotoffensief en gaan we uiteindelijk nog te veel achteruit lopen.” In de slotfase werd het Weesp nog lastig gemaakt door de bezoekers, maar kreeg het uiteindelijk de rekening gepresenteerd van het risicovolle spel. De 2-0 viel uit een counter, die goed werd uitgespeeld door de thuisploeg. In de snelle omschakeling passeerde Doorn zijn man en vond met een voorzet Marcin Kmiecik die in de blessuretijd tekende voor de 2-0.

Door de overwinning blijft het verschil met Bloemendaal twee punten en hoopt Rijnsburger op een misstap van de koploper. “We blijven nu in de wachtkamer, zoals dat zo mooi heet”, lacht hij. “Dus we moeten zelf winnen en ik hoop dat de druk iets met hun doet.” Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)