FC Weesp buigt in slotfase voor SO Soest

Zondag tweedeklasser FC Weesp heeft de overwinning van twee weken geleden, 4-2 tegen Nieuw Utrecht, geen vervolg kunnen geven tegen promotiekandidaat SO Soest. Op eigen veld ging de ploeg van interim-trainer Carlo van Hekken met 0-1 onderuit.

Vanwege de afwezigheid van vaste krachten Jasper Spanjerberg en Rogier van de Nes, plus de schorsing van Buddie Buddenberg, moest er een hoop geïmproviseerd worden bij FC Weesp. Tegen de nummer vier van de ranglijst zakte de thuisploeg in en liet het initiatief over aan SO Soest. In de tegenaanval probeerde Weesp vervolgens toe te slaan. Via de doelman ging de inzet van Thijs Visser en uit de daaruit volgende hoekschop kreeg ook Marcin Kmiecik de bal er niet in.

SO Soest had duidelijk meer balbezit, maar kwam niet verder dan schoten vanuit de tweede lijn. Ook in de tweede helft bleven kansen uit en hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Pas na een klein uur spelen zetten de bezoekers meer aan. Doelman Arno Copier moest redding brengen op pogingen van Mitchell Zwart, Rayendall Bitorina, Dwanley Spijker en Dani Schmitz. Tien minuten voor tijd werd de sluitpost alsnog geklopt. De Weesper verdediging kreeg een hoge voorzet niet goed weg, Schmitz pikte de bal op en krulde in de verre hoek raak: 0-1.

FC Weesp probeerde in de slotfase een gelijkmaker te forceren, maar kwam niet verder dan een kans voor Kmiecik. Een stunt bleef uit. Volgende week krijgt de nummer twaalf van de ranglijst een nieuwe kans wanneer het op bezoek gaat bij koploper SDZ. Daar werd eerder dit seizoen nog verrassend met 1-0 van gewonnen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.