FC Weesp diep in blessuretijd naast DCG

Het was een droomscenario voor Gary Bouwmeester. Twee minuten voor tijd scoorde hij de 1-2 voor DCG en leek hij de matchwinner te worden voor zijn oude liefde DCG. Het mocht niet zo zijn voor de ploeg van Danny van der Moot. Fikret Coskun pakte zijn tegenstander Kmiecik vast in het strafschopgebied en Milan Geertsma schoot vanaf de stip onberispelijk de 2-2 binnen voor FC Weesp. De druiven waren erg zuur voor de bezoekers.

“Balen. Dat is voetbal. Daar doe je niets aan”, aldus Gary Bouwmeester. “We maken de kansen niet, maar die penalty mag natuurlijk niet gebeuren. Het is erg zuur.” Weesp-trainer Mario Rijnsburger was natuurlijk blij met de late gelijkmaker. “Ik denk dat deze wedstrijd geen winnaar verdiende. Ik vond dat we de eerste helft gewoon niet goed voetbalde. We waren aan de bal niet goed, waardoor DCG wat meer veldoverwicht had. Maar qua kansenverhouding was het wel nog gelijk.”

Foto Mario Wormhoudt | Lamhandi en Bouwmeester scoorden vandaag allebei een doelpunt.

De grootste kans in de eerste helft was inderdaad voor FC Weesp. Een kopbal van Oseanu Doorn werd prima gepareerd door keeper Desmond van der Moot. Voor de rest was er in de eerste helft weinig aan de hand voor de Amsterdammers. De ploeg van Danny van der Moot had het betere van het spel, zonder dat het tot echt uitgespeelde kansen kwam. De 0-1 kwam er op slag van rust. Nouredinne Harrouni werd diep gestuurd door Zamorano Bourne. De aanvaller vond de lange hoek achter keeper Arno Copier.

In de tweede helft kwamen er meer kansen aan beide kanten. “In de tweede helft had ik het iets omgezet en hadden we veel meer druk vooruit. Ik denk dat we de betere ploeg waren en vond dat we ook terecht op 1-1 kwamen”, zei Rijnsburger. De 1-1 kwam op naam van verdediger Zakaria Lamhamdi. De verdediger kopte de bal achter Desmond van der Moot.

Foto Mario Wormhoudt | Ontlading bij DCG na de 1-2 van Bouwmeester

Het was een startsein voor een spectaculaire slotfase, met kansen over en weer. Zo kreeg Bouwmeester de 1-2 op het presenteerblaadje na een fout in de Weesp-defensie, maar de aanvaller faalde oog-in-oog met Copier. Een paar minuten later kreeg aan de andere kant Oseanu Doorn de bal helemaal vrij voor zijn voeten in het zestienmetergebied, nadat spits Marcin Kmiecik leek te worden neergetrokken. Maar Doorn raakte de bal totaal verkeerd. “Ik heb geen idee wat er gebeurde. Bal komt recht op ‘m af en het was een kwestie van intikken met de binnenkant. Ik denk dat ie ‘m niet goed raakte”, zei Rijnsburger.

Foto Mario Wormhoudt | Desmond van der Moot is kansloos bij de penalty van Milan Geertsma

Het waren toch de bezoekers die in de 88e minuut op voorsprong kwamen. De net ingevallen Anouar Bousatta gaf de bal vanaf links op een presenteerblaadje aan Bouwmeester, die simpel kon binnen tikken. Zo leek de ploeg van Van der Moot de drie punten in de tas te hebben. Niets bleek minder waar. FC Weesp kreeg in de vijfde minuut van de blessuretijd de penalty en Milan Geertsma schoot de 2-2 binnen.

“Weesp kwam heel sterk de rust uit en maken die 1-1. Ze willen doordrukken. Dan doen we zo erg ons best om die 1-2 te maken. En dan geven we het zo weg in de laatste seconde. Balen. Echt balen.”, aldus Bouwmeester. “Vorige week hadden zij natuurlijk een knak gekregen tegen SO Soest (4-1 nederlaag voor Weesp, red.). Dus we dachten wel dat we ze konden pakken. En het kon ook.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Verslag: Koen Vanhellemont
Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)