FC Weesp doet goede zaken

Na het goede resultaat vorige week thuis tegen Soest stond vandaag de uitwedstrijd tegen United/Davo op het programma. Bij FC Weesp ontbraken Marcin Kmiecik en Jordy Neeft. Hun plekken werden ingevuld door Bart Tijnagel en Wesley de Does.

De eerste helft had FC Weesp een licht overwicht. FC Weesp speelde op de snelheid voorin van Bart Tijnagel en Koen Buddenberg. United/Davo speelde met twee sterke spitsen en een keeper met een verre trap die de beide spitsen veelvuldig zocht. Hierdoor werd het speelveld erg lang met veel ruimte tussen de laatste linie van FC Weesp en het middenveld. Beide ploegen kwamen er regelmatig gevaarlijk uit zonder daarbij veel uitgespeelde kansen te creëren.  De grootste kansen vonden halverwege de eerste helft plaats. Buddie Buddenberg stuurde in de 21e Koen Buddenberg de diepte in. Koen kwam schuin rechts voor de goal uit en schoot de bal voorlangs. Enkele minuten kreeg United/Davo een grote kans. Door slordig uitverdedigen van FC Weesp stond de nummer 10 van United/Davo oog in oog met Arno Copier. De aanvallende middenvelder van United/Davo schoot de links naast de goal. De ploegen gingen met een 0-0 stand de rust in. In de rust werd er bij United/Davo het een en ander omgezet. Er werden twee spelers gewisseld en achterin werden enkele spelers van positie gewisseld. Snelheid op snelheid leek hierbij de insteek.

21042013 UnitedDavo- FC Weesp2

De tweede helft was voor FC Weesp, dat direct sterk begon en enkele kansjes kreeg. In de 63e minuut leek FC Weesp op 0-1 te gaan komen. Bart Tijnagel stuurde Ramon Westland aan de linkerkant diep. Ramon behield het overzicht en gaf de bal voor op Koen Buddenberg. Koen had een vrije kans, maar raakte de bal ongelukkig waardoor de bal net naast ging.  United/Davo  raakte wat vermoeid en vooral aan de rechterkant van hun verdediging kreeg FC Weesp veel ruimte. Jasper Spanjerberg maakte daar gretig gebruik van. In de 70e ging Spanjerberg op avontuur over de linkerkant. Jasper kon doordribbelen tot aan de zestien van United/Davo . Daar kapte Spanjerberg naar zijn rechterbeen, haalde vernietigend hard uit in de verre hoek en maakte hiermee op fraaie wijze de 0-1. Enkele minuten was het wederom Spanjerberg die doorbrak over de linkerkant. Deze keer legde Jasper breed op Westland. De aanvoerder van FC Weesp tikte in de korte hoek de 0-2 binnen. United/Davo had niet heel lang nodig om deze klap te herstellen. Arno Copier moest kort daarna tweemaal optreden bij een vrije trap van net buiten de zestien en bij een afstandsschot van wederom net buiten het strafschopgebied. In de 78e minuut viel de 1-2. Het was een snelle combinatie door het centrum van de verdediging van FC Weesp. De spits van United/Davo kon de bal klaarleggen voor de inkomende middenvelder. Deze schoot beheerst de bal langs de keeper van FC Weesp. De goal had een luchtje van buitenspel, maar werd uiteindelijk goedgekeurd. Hiermee was de wedstrijd weer volledig open. United/Davo ging nog drukken om de gelijkmaker te forceren. FC Weesp speelde daarbij op de counter. Uiteindelijk kon FC Weesp de verlossende 1-3 maken. Rick van der Burg brak vlak voor het eind van de wedstrijd door over de linkerkant. De voorzet belandde bij Koen Buddenberg. Hij schoot de bal bij de eerste paal binnen. Met deze goal was de wedstrijd gespeeld.
De wedstrijd tussen NVC en Abcoude was ondertussen met grote belangstelling gevolgd door FC Weesp. Abcoude won deze met 0-2. Hiermee komen NVC en FC Weesp samen aan kop van de tweede klasse B. FC Weesp heeft een weekend vrij en speelt daarna op 5 mei thuis tegen Roda’23. Het worden nog twee spannende competitieronden!

Foto’s en verslag: Herman Hermsen