FC Weesp en DWS in evenwicht

Vorig jaar troffen FC Weesp en DWS elkaar op zondag. Beide teams maakten de overstap naar de zaterdag en komen elkaar dit seizoen dus wederom tegen in Zaterdag 2a. Het eerste onderlinge duel van dit seizoen eindigde in een gelijkspel: 2-2.

Via een goal van Redouan Khanfour kwam FC Weesp op voorsprong, maar de Amsterdammers hadden daar snel een antwoord op en maakten de 1-1 via Damiro Spier. Hij kon de bal binnentikken na een goede voorzet van Davelinio Markus, die de bal voor gaf vanaf rechts. Dat was ook de ruststand.

Na rust zette DWS de thuisploeg onder druk, maar het was FC Weesp dat opnieuw de leiding nam, dit keer via een goal van Scott Iredale. Meteen daarna gooide DWS het roer om en besloot Patrick van Leeuwen zijn ploeg één op één te laten spelen achterin. “Ik dacht: of we gaan eraf, of we maken de gelijkmaker en gelukkig pakte het goed uit”, aldus de trainer. Want zijn ploeg wist uiteindelijk de 2-2 te maken. Een vrije trap werd uiteindelijk binnen gewerkt door Madjerno Baal.

Met 2-2 leken beide ploegen te kunnen leven. Van Leeuwen: “Over de hele wedstrijd is dit wel terecht. We hebben het altijd lastig op het grasveld van Weesp, we kunnen daar moeilijk ons eigen spel spelen. Maar af en toe moet je ook lelijk kunnen voetballen voor de punten.”

Volgend weekend speelt FC Weesp een zespuntenduel met OSV, DWS krijgt dan bezoek van Marken. Maar eerst speelt het aanstaande maandag een Europees duel in de strijd om de Fenix Trophy. Je leest er meer over via de link hieronder:

DWS start nieuw Europees avontuur op 21 november

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)