FC Weesp en NVC scoren niet

Het wordt een spannend paasweekend in de zondag tweede klasse B. Gisteren (vrijdag) werd de kraker tussen de twee koplopers FC Weesp en NVC gespeeld. Het duel eindigde in een 0-0 eindstand. Ondanks dat beide ploegen niet de winst wisten te pakken was er toch positief nieuws want concurrent Soest verloor met maar liefst 6-1 van SDO.

Er waren veel toeschouwers op de kraker afgekomen. Ondanks de kou hebben die zich niet verveeld. Het werd een open wedstrijd. De afstand tussen beide ploegen blijft dus voorlopig onveranderd op de ranglijst. Maandag kan dat zomaar weer anders zijn. De coach van Weesp Karel Knaap was na de wedstrijd dik tevreden over het resultaat. “Natuurlijk had het mooi geweest als we hadden gescoord. Vandaag ontbrak dat als enige.” En gelijk had hij. Hij had er ook weinig moeite om te stellen dat NVC een goede ploeg heeft staan en dat was ook te zien in deze topper.

De wedstrijd had vanaf het begin een moordend tempo. De aanvalsgolven van beide partijen waren zeer dreigend. Beide coaches zagen ook dat er twee inzetten van de doellijn worden gehaald bij zowel Weesp als NVC. Arno Splinter de coach van NVC voorspelde voor de wedstrijd al dat het een open wedstrijd zou worden. Dat had hij goed gezien. Zijn ploeg kwam niet voor een puntje dat bleek wel. Vooral de eerste helft liet de ploeg goed  voetbal liet zien. Splinter heeft een uitstekend elftal staan. Aan de bal straalt het veel rust uit en dan hebben we het niet eens over het technische vermogen wat de ploeg in huis heeft. Vooral zo’n Kiki Musampa kan er wat van om er maar eens even eentje te noemen. Vandaag moest de ploeg van Splinter heel snel handelen om de druk van Weesp te omzeilen. Er moest dus snel gecombineerd worden want als sprinkhanen stonden de manschappen van Knaap dan al weer voor je neus. Vooral uitblinker Jasper Spanjerberg nam de ploeg op sleeptouw. Het werd niet beloond.

De ploeg van Karel Knaap had vandaag een bijzonder dag. Vandaag op de uitvaart van ere lid “Ome Piet” de Keyzer was de gehele ploeg aanwezig. Als je dan als team vervolgens een uitstekende pot voetbal laat zien was dat zeker een ode aan De Keyzer. Voorafgaand aan het duel was er een minuut stilte .

De tweede helft was het Weesp die de dienst uitmaakte. De conditie zit wel goed bij de ploeg van Knaap. Dat de bal er niet inging was te danken aan NVC sluitpost Gijs Roelofsen die een paar keer handelend ingreep. Vaak waren het net niet situaties en bleef het doelpunt uit. Dit was nu zo”n wedstrijd waarvan je van kon zeggen “wie als eerste scoort wint hem” Weesp had er het meest recht op gehad gezien het spel in het tweede bedrijf. Uiteindelijk werd NVC er het meest wijzer van met dit gelijke spel. Het consolideerde de mogelijkheid om in een latere fase de koppositie te veroveren en niet meer af te staan.

NVC coach Arno Splinter: “Wij stonden enige tijd geleden op zeven punten achter en kijk nu. Nu we er zo goed voorstaan willen we ook kampioen worden. Als wij deze lijn weten door te trekken kunnen wij ver komen dit seizoen. Splinter is niet de enige die er zo over denkt. Er zijn nog een paar kapers op de kust. Voor SO Soest lijkt het even ver weg na het verlies tegen SDO alhoewel het nog een wedstrijd moet inhalen net als NVC.

FC Weesp coach Karel Knaap:.” We staan nog steeds bovenaan. Het kan nog alle kanten op. Over vandaag ben ik heel trots op de ploeg. Het publiek heeft een boeiende wedstrijd gezien vanavond. Ik vind wel dat wij verdiende om deze wedstrijd te winnen. Aan de andere kant moet je ook vrede hebben met dit gelijke spel. Ik ben enorm trots op de jongens wat die hebben neergezet vanavond. De werklust en de uitvoering daar ben ik zeer content mee. De krachten gingen opspelen bij de tegenstander de tweede helft. We konden er net niet van profiteren om de winst binnen te halen, jammer. Inderdaad weer een sleutelwedstrijd aanstaande maandag tegen Abcoude. Het wordt een lastige wedstrijd. Weesp heeft het altijd moeilijk tegen Abcoude. Eerst maar eens even rust pakken en relaxen en pijntjes wegwerken.”

Het Amsterdamsche Voetbal zal maandag een samenvatting maken van het duel Abcoude-FC Weesp. Naast De Dijk –Zeeburgia (vanmiddag 17:00 uur) is dat onze tweede wedstrijd van de week.

Verslag Hennie van der Weerd

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!