FC Weesp gedegradeerd na pak slaag van Pancratius

Het doek is gevallen voor FC Weesp in de zondag tweede klasse B. In een rechtstreeks degradatieduel met Pancratius leed de ploeg van Mario Rijnsburger een opvallende 1-6 nederlaag, waardoor het veroordeeld is tot degradatie naar de derde klasse. Pancratius moet in de laatste competitiewedstrijd nog aan de bak om de nacompetitie te ontlopen.

Het was op de voorlaatste speeldag ‘do or die’ voor beide ploegen. Pancratius had al acht nederlagen achter elkaar geleden en door de vrije val was het vertrouwen ver weg, alleen kon Weesp hier niet optimaal van profiteren. De thuisploeg liet de beste kansen uit de eerste helft onbenut. Jelle de Wild besloot zelf te schieten in plaats van af te leggen op Milan Geertsma, Thijs Visser twijfelde te lang toen hij alleen op het doel af ging en Oseanu Doorn schoof de bal uit kansrijke positie voorlangs.

S1100037

Na een half uur liet Pancratius zich ook zien. Nayshel Marchena kon vanaf de middenlijn doorstomen en dook zelfs op voor het doel van Weesp, maar schoot recht op doelman Arno Copier. Een paar minuten later was het wel raak. Een makkelijk gegeven vrije trap aan de rand van het strafschopgebied werd door Jean-Pierre Kerkeboom door de muur geschoten. Copier zag er niet goed uit en was in de korte hoek verslagen: 0-1. Zo leek Pancratius ietwat tegen de verhouding in met een voorsprong te kunnen rusten, maar op slag van rust zorgde Doorn alsnog voor de verdiende gelijkmaker. Hij kwam goed voor zijn man en kopte een voorzet van Bart Tijnagel binnen.

Weesp kon toch met een positief gevoel de kleedkamers opzoeken, maar het optimistische gevoel werd snel teniet gedaan door Pancratius. Hoewel de eerste kans van de tweede helft voor de thuisploeg was – een vrije trap van Rick van der Burg eindigde tegen de paal – sloeg Pancratius vijf minuten na rust al toe. Omar El Aamrani zag de vrijstaande Ralf Fenne staan, die heel beheerst de 1-2 in de verre hoek kon plaatsen.

S1100042

Toen Fenne nog geen twee minuten later zelfs de 1-3 maakte, door de rebound na een schot van Rick van Veen te benutten, was Weesp geknakt. De thuisploeg moest winnen om nog een kans op lijfsbehoud te hebben en koos er dus voor alles op de aanval te gooien. In de tegenaanval breidde Pancratius de voorsprong uit. Na een uur mocht Marchena opnieuw het hele veld oversteken en was hij nu wel trefzeker: 1-4. Het was de beslissing in de wedstrijd.

Weesp slaagde er niet meer in om iets terug te doen en zag de tegenstander de geboden ruimte uitstekend afstraffen. Ondanks het vlagsignaal van de grensrechter mocht invaller Richie van Hameren op het doel van Weesp af gaan. In plaats van zelf de vijfde Badhoevedorpse treffer binnen te schieten, gunde hij het doelpunt aan de meegelopen Van Veen. Vier minuten voor tijd ontsnapte Van Hameren opnieuw aan buitenspel en maakte het nu zelf af: 1-6.