FC Weesp gooit alle schroom van zich af: “De jongens zien dat het gewoon kan”

Vorig seizoen was hij assistent van Mario Rijnsburger, nu heeft René van Vark zelf de leiding over het zondagelftal van FC Weesp. Na een desastreuze bekercampapne met nederlagen als 6-1 en 1-7 stond de zondag tweedeklasser er tijdens de competitiestart gewoon. Kampong werd met 0-1 verslagen en ook tegen SCH’44 (1-4 nederlaag, red.) maakte Weesp indruk.

Een positief resultaat zorgt automatisch voor een positief gevoel, zo weet Van Vark nu ook. Als een soort van drug krijgt hij er extra energie van. “Wekelijks ben je met de groep bezig en dan krijg je in de beker twee keer een fikse nederlaag te verwerken. Dat zet je aan het denken. Tegen Kampong staat er vervolgens een ploeg die knokt, met mekaar ervoor vecht en als team die overwinning over de finish trekt. De jongens zien dan dat het gewoon kan. SCH’44 scoorde afgelopen weekend twee keer uit een counter. Daar word je dan voor gestraft. Als je naar het scorebord kijkt, denk je bij 1-4: die zijn weggespeeld. Dat was zeker niet zo.”

Van Vark zag Oseanu Doorn, Zakaria Lamhamdi (beiden NVC), Rinaigel Ogenio (RODA’23) en Marwin Samseer (Hoofddorp) vertrekken. Laatstgenoemde is tijdens de zomer teruggekomen op zijn besluit te vertrekken en heeft zich weer aangesloten bij de selectie, die verder versterkt werd met Jasper Spanjerberg (SDO). Voor de rest bleef de groep intact. “Ik denk dat het alleen maar goed is. Het is een hechte groep.”

De primaire doelstelling voor FC Weesp is uit de degradatie- en nacompetitieproblemen te blijven: zo snel mogelijk veilig spelen. 26 punten is een virtuele grens, alles wat daarbij komt is mooi meegenomen. “Wie weet win je zondag van Elinkwijk en sta je in de subtop. Dan ga je niet praten over degradatie, dan wil je juist meer. We willen eruit halen wat erin zit. Daar heb je een beetje geluk voor nodig. Je bent afhankelijk van blessures en schorsingen; wij hebben geen hele brede selectie van veertig man waar we uit kunnen putten. Maar in mijn optiek is de selectie goed genoeg om ons zo snel mogelijk veilig te spelen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)