Rijsburger: ”FC Weesp hoort in de top zes’

In de zondag tweede klasse verloor Weesp afgelopen zondag met 1-4 van Kampong. Na een aardige start verkeerd de ploeg van Mario Rijsnburger even in zwaar weer. De laatste drie duels werden verloren. Rijnsburger: ”We speelden goed, zette uitstekend druk, maar na een tegenslag zakte het als een kaartenhuis in elkaar.”

Volgens de coach zijn er meerdere factoren van belang waardoor er in de maand oktober geen enkel punt gepakt werd. ”We maken de kansen niet af. Daarnaast zijn er jongens die hun niveau van het begin van het seizoen niet halen. De vorm is moeilijk te bepalen, dat kan zo ineens omslaan. Feit blijft dat wanneer we onder druk worden gezet bepaalde jongens zich verstoppen”, hekelt Rijsburger zich.

261014 FC Weesp 1 - 4 Kampong   (10)

De ploeg gaat dinsdag met elkaar rond de tafel om tot een oplossing te komen. Heel belangrijk volgens de coach: ”Vanaf de zijlijn beleef je spelsituaties op een hele andere manier dan wanneer je op het veld staat. Daarom is het cruciaal dat we dit doen naar aanloop van het duel met Hoofddorp”.

261014 FC Weesp 1 - 4 Kampong   (11)

Een overwinning is meer dan welkom voor het zwalkende Weesp. Aan de potentie ligt het in ieder geval niet, dat liet het team aan het begin van dit seizoen zien. ”Ik ben niet in paniek. We zijn met z’n allen verantwoordelijk voor de slechte resultaten. Uiteindelijk staan wij aan het einde van het seizoen waar wij horen te staan, bij de bovenste zes teams”.

Verslag: Mirko de Lange
Foto: Herman Hemsen

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)