Home / Algemeen / FC Weesp in kansarm duel langs Sporting Martinus

FC Weesp in kansarm duel langs Sporting Martinus

In de zondag derde klasse C heeft FC Weesp een plichtmatige overwinning geboekt op Sporting Martinus. Hoewel beide ploegen niet veel kansen kregen, wisten de Weespenaren uiteindelijk met 2-0 van het veld te stappen.

“Het was een terechte overwinning”, liet Sporting Martinus-trainer Ron Gerlof na afloop weten. “Weesp was in mijn ogen iets beter, maar zowel wij als Weesp kregen heel weinig kansen.” De thuisploeg kwam uiteindelijk na veertig minuten spelen op voorsprong. Marcin Kmiecik profiteerde van een fout van doelman Steven den Heeten: 1-0.

20160918-weesp-martinus-foto-martinianen-2

Ook na rust bleek FC Weesp de bovenliggende partij. De ploeg van Mario Rijnsburger kreeg echter, net als Sporting Martinus, in het tweede bedrijf weinig grote kansen. Zijn collega-trainer Gerlof probeerde met een paar omzettingen en meer risico nog een punt uit het vuur te slepen, maar kreeg daar uiteindelijk de rekening voor gepresenteerd toen Rogier van de Nes tien minuten voor tijd de eindstand op 2-0 kon bepalen.

20160918-weesp-martinus-foto-martinianen-3

“We hebben gewoon te weinig kansen gecreëerd. Je blijft dan nog wel in de wedstrijd, aangezien Weesp dat ook niet deed. Uiteindelijk maken ze er dan nog één omdat je meer risico gaat nemen, maar ik moet eerlijk bekennen dat we daarvoor ook een paar keer goed wegkwamen”, aldus verliezend trainer Ron Gerlof.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Alex van Elven en Emmy Teeuwen

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!