Home / Algemeen / FC Weesp laat in tweede helft ware gezicht zien

FC Weesp laat in tweede helft ware gezicht zien

Het duel in de zondag tweede klasse B tussen FC Weesp en Quick 1890 was een wedstrijd waar alles in zat. Van beiden partijen mooie acties maar ook veel fouten die een lekkere wedstrijd nou eenmaal aantrekkelijk maken. Het werd na negentig minuten uiteindelijk 5-1 voor de thuisclub. Marcin Kmiecik scoorde drie keer.

Van af het begin zaten de gasten uit Amersfoort beter in de wedstrijd als de thuisclub, want herhaaldelijk moest men bij de Weesp achterin aan de noodrem trekken.

Zo waren er schoten van Rob Hosman en Imbrahim Khalki die beter lot hadden verdiend. Vanaf de bank was te zien dat Weesp coach Karel Knaap allerminst tevreden was en liet dat zijn ploeg duidelijk weten. Toch kon men in de 17e minuut niet voorkomen dat de gasten toch wel verdiend op 0-1 kwamen door Jamal Belakhdar na goed voorbereidend werk van Jeremy Lindenberg.

actie 2

FC Weesp bleef volharden in slordig spel maar herpakte zich later wel en was toen ook dicht bij de gelijkmaker maar Marcin Kmiecik had in deze fase het vizier nog niet op scherp staan. Quick 1890 behield in het restant van de eerste helft wel het beste van het spel maar was niet bij machte om meer goals te produceren terwijl de kansen er waren.

In de rust had Weesp coach  Karel Knaap zijn manschappen kennelijk goed laten weten hoe hij zijn ploeg de tweede helft graag ziet spelen en dat worp al snel z’n vruchten af want de ploeg kwam als herboren uit het kleedlokaal en al snel waren  er kansen voor KImiecik en Westland maar vooralsnog geen goals aan Weesperkant.

In de 54e minuut moesten de gasten uit Amersfoort er dan toch aan geloven toen  Kmiecik na een mooie actie vanaf rechts het laatste tikje kon geven en heel Weesp er weer in geloofde 1-1. Quick 1890 kreeg hiermee een behoorlijke tik te verwerken en wat later bleek kwam de ploeg dit niet meer te boven want kinderlijk eenvoudig voerde de thuisclub de score op. Eerst was Koen Buddenburg dicht bij een treffer maar zijn inzet werd uitstekend gekeerd door doelman Jan Willem Beekhoven van de gasten.  FC Weesp zag dat er meer in zat en ging nog meer drukken en dat worp uiteindelijk toch z’n vruchten af want in de 65e minuut kwam Jasper Spanjerberg goed mee en kon uiteindelijk de bevrijdende 2-1 inschieten.

Marcin Kmiecik scoorde drie keer voor Weesp
Marcin Kmiecik scoorde drie keer voor Weesp

Nu moest Quick nog meer druk vooruit zetten en dat kwam de thuisclub wel goed uit want binnen no time lag de derde treffer in het net en was het Marcin Kmiecik die z’n tweede treffer deze middag binnen schoot 3-1 . In de 85e minuut scoorde  Kmiecik en in de 90e minuut Buddenberg en dit was een logisch gevolg van het wedstrijd verloop. Wel waren er ook nog mogelijkheden voor Quick 1890 maar de ploeg was geslagen en kon uiteindelijk de schade nog verder beperkt houden.

Na afloop was Weesp coach Karel Knaap natuurlijk wel tevreden maar had nog genoeg minpunten van zijn ploeg gezien en gaat daar komende week veel tijd aan besteden om dit te verbeteren. Sijtse Wobbes, coach van Quick 1890 vond dat zijn ploeg de tweede helft compleet overlopen werd en dat voortaan tot het verleden moet behoren!

Verslag en foto’s Herman de Wit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)