Home / Algemeen / FC Weesp mag blijven hopen na ruime zege op VVA/Spartaan

FC Weesp mag blijven hopen na ruime zege op VVA/Spartaan

In de zondag derde klasse C heeft FC Weesp de hoop op de titel levend weten te houden. De ploeg van Mario Rijnsburger won zeer eenvoudig met 5-0 van VVA/Spartaan. De achterstand op Bloemendaal blijft echter twee punten. Volgende week wacht de ontknoping.

“Het was een beetje zomeravondvoetbal”, zegt de winnende coach. “Wij kennen uiteraard ook de situatie waarin VVA/Spartaan zich bevindt. Ik hoorde  voor de wedstrijd dat zij het tweede elftal niet hadden laten spelen om zo genoeg man op de been te brengen. Om die redenen dachten we blijkbaar dat we deze wedstrijd ook op 70% konden winnen. Dit lukte uiteindelijk ook.”

Niels Irik brak de ban voor de thuisploeg. Hij zette zelf de aanval op, kreeg de bal terug maar zag zijn eerste poging gekraakt worden door de defensie van VVA/Spartaan. In tweede instantie was het wel raak voor Irik: 1-0. Oseanu Doorn zette Weesp met wat geluk op een nog comfortabelere voorsprong. De aanvaller kwam voor het doel en na een klutssituatie belandde de bal via zijn hak in het net: 2-0.

In de tweede helft kon Weesp aan het doelsaldo gaan werken. Dit lukte voor een deel. Het duurde wel even voordat Weesp het net weer wist te vinden, het nam in de slotfase verder afstand van het arme VVA/Spartaan. Marcin Kmiecik tilde de score eigenhandig naar 4-0. Hij was twee keer het eindstation van een vlotlopende aanval. Het slotakkoord was voor Ramon Westland nadat Weesp een strafschop kreeg. Westland probeerde het met een ‘panenka’ maar de doelman bleef lang staan en wist de bal maar net uit zijn doel te tikken. In de rebound kon Westland wel tot scoren komen: 5-0.

Weesp heeft het kampioenschap dus niet in eigen hand. Het moet hopen op een misstap van Bloemendaal bij Arsenal, dat ook moet winnen om directe degradatie te voorkomen. Maar voor Weesp staat misschien nog wel een zwaardere wedstrijd op het programma. Het moet op bezoek bij Olympia Haarlem en die ploeg is nog vol in de race voor de derde periode.

“Als je kijkt naar de vorm waar Bloemendaal momenteel in verkeert dan denk ik niet dat ze een fout zullen maken. Maar je weet het nooit. We moeten hopen dat Arsenal een hele goede dag heeft of dat de druk ze teveel wordt. Dat zie je wel vaker. In principe houden wij er geen rekening mee”, besluit Rijnsburger.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het resterende programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s: Anouk van der Burg