FC Weesp mist inzet en beleving tegen Zilvermeeuwen

Zondag tweedeklasser FC Weesp had een goede stap kunnen zetten richting lijfsbehoud én de derde periode, maar krijgt het door een 3-1 nederlaag tegen Zilvermeeuwen nog lastig in de laatste weken.

Met name in het eerste half uur liet de ploeg het afweten in Zaandam. “Het was gewoon echt slecht.” Trainer Mario Rijnsburger had er geen andere woorden voor over de manier waarop FC Weesp tegen Zilvermeeuwen speelde. “Wat de afgelopen weken zo goed ging bij ons, hebben we vandaag niets van laten zien. Het ontbrak ons aan de juiste inzet en beleving. Dat miste ik behoorlijk.”

Rick v.d Burg namens Weesp

Het gevolg was een snelle achterstand voor FC Weesp. Binnen een half uur was het verschil al gemaakt door Zilvermeeuwen, dat door twee doelpunten van Enzo Stroo en eentje van Mitchel Kleiman uitliep naar 3-0. Al vrij snel deden de gasten via Marcin Kmiecik iets terug, maar dichterbij kwam FC Weesp niet.

“We hebben onszelf echt tekort gedaan”, vindt Rijnsburger, die Weesp ondanks een betere tweede helft de achterstand niet meer zag repareren. “Als collectief hebben we niet gebracht wat er nodig is. Ik weet dat het voetballend allemaal minder is, maar dan moeten we wel de juiste inzet en beleving tonen. Dat hebben we niet gedaan.”

IMG_6954

Door de nederlaag tegen Zilvermeeuwen moet FC Weesp volgende week winnen. De ploeg staat voorlaatste en treft over een week het zwalkende Pancratius, dat twaalfde staat. “We hebben nu weinig keus en moeten winnen om directe degradatie te kunnen ontlopen. Op basis van de afgelopen weken had ik er vertrouwen in dat het ons zou kunnen lukken, maar na vandaag niet meer.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)