FC Weesp neemt door zege op Diemen koppositie weer over

Voor het eerst sinds de laatste wedstrijd voor de winterstop is FC Weesp weer koploper van de zondag derde klasse C. De ploeg van Mario Rijnsburger moest toen het winterkampioenschap op doelsaldo aan Bloemendaal laten en heeft nu geprofiteerd van het puntverlies van de concurrent (2-2 tegen Schoten). De Weespenaren waren zelf met 2-1 te sterk voor Diemen.

Diemen, dat de verrassende zege op DWS van vorige week een vervolg wilde geven, begon op bezoek bij FC Weesp goed aan de wedstrijd. In de eerste helft slaagden beide ploegen er niet in om heel veel te creëren. De meeste speldenprikjes kwamen tot stand uit afstandsschoten of spelhervattingen. Een zo’n spelhervatting leidde na 26 minuten tot de openingstreffer voor de ploeg van Gerrie Breugem. Na een vrije trap van Jordan Gemert die richting het strafschopgebied werd gestuurd, ging Giliano Eyken de combinatie aan met Marco Moelee. Eyken bracht vervolgens Bright Owusu in stelling om de 0-1 te maken. Tien minuten later was Rémon van Asselt dichtbij de 0-2, maar zag hij zijn vrije trap via de kruising terug het veld in komen.

Na de rust kwam FC Weesp sterker uit de kleedkamer dan Diemen. De gasten probeerden iets in te zaken en te wachten op het moment om via een counter een kans te creëren. Een verdedigingsfout bij de Diemenaren zorgde voor de gelijkmaker. Op aangeven van Rick van der Burg kopte invaller Marcin Kmiecik raak: 1-1.

Door de gelijkmaker kreeg de thuisploeg meer op en werd Diemen verder naar achteren gedrukt. Doelman Dave Moen wist zijn ploeg lange tijd op de been te houden, maar had in de negentigste minuut geen verweer op de inzet van Van der Burg. Een afgeslagen hoekschop kwam voor de voeten van de spits van FC Weesp, die niet hoefde te twijfelen: 2-1.

Met de drie punten gaat FC Weesp weer over Bloemendaal heen. De ploeg van Mario Rijnsburger heeft nu één punt voorsprong. Diemen blijft op een elfde plaats staan, wat aan het einde van de rit nacompetitie tegen degradatie betekent. De achterstand op de veilig tiende plek (Olympia Haarlem, red.) bedraagt vijf punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.