FC Weesp op alle fronten afgetroefd door Bloemendaal

De gelijkenissen met de heenwedstrijd tegen Bloemendaal (0-2 nederlaag) waren snel te trekken voor Weesp-trainer Mario Rijnsburger. Net als een paar maanden geleden liet zijn ploeg het behoorlijk afweten in de eerste helft. Een duidelijke 3-0 nederlaag heeft ervoor gezorgd dat de Weespenaren de koppositie in de zondag derde klasse C nu weer moeten delen met Bloemendaal.

Hij had de concurrent zo graag een tikje uitgedeeld in de strijd om het kampioenschap. Nu kwam het tikje bij Weesp aan. Vooral de manier waarop deed Rijnsburger pijn. “Bij Bloemendaal was meer te zien dat er iets op het spel stond. Zij waren veel gretiger. Deze wedstrijden beginnen met inzet, strijd en beleving en dan moet je minstens hetzelfde brengen als je tegenstander. Dat is ons niet gelukt. Het is een waarschuwing voor de komende periode, want dit mag niet nog een keer gebeuren.”

Bij de eerste, de beste kans van Bloemendaal was het na zeven minuten raak. Aanvoerder Ruud van Es kwam los van zijn directe tegenstander en kopte een afgemeten hoekschop van Melvin Jordaan goed in: 1-0. Vervolgens ontsnapte Weesp twee keer aan een grotere achterstand. Arno Copier was alert op een schot van Floris van Dam en even later moest Weesp-verdediger Niels Irik zijn doelman te hulp schieten door de inzet van Van Es uit de doelmond weg te halen.

Weesp kon hier in de eerste helft bar weinig tegenover stellen. Alleen Marcin Kmiecik verscheen één keer dreigend in het Bloemendaalse strafschopgebied, maar nadat hij een steekbal van Milan Geertsma onder controle had, stond Bart de Bruine in de weg om uit te halen. “We waren te onrustig aan de bal en Bloemendaal kan goed vanuit de organisatie spelen. Dat maakt het er niet makkelijker op”, aldus Rijnsburger, die in de laatste minuut van de eerste helft tot zijn ongenoegen zelfs de 2-0 binnen zag vliegen. Tim Joon stond helemaal vrij om uit een vrije trap van Sam Ras raak te koppen: 2-0. De gasten mochten nog geen minuut later doelman Copier enorm dankbaar zijn dat hij de 3-0 van Van Es voorkwam.

In de tweede helft – mede door drie vroege wissels – moest Weesp de druk opvoeren om de aansluiting te vinden. Een schuiver van Kmiecik miste kracht en invaller Thijs Visser zag zijn actie in schoonheid stranden. Op het moment dat de 2-1 langzaam dichterbij leek te komen, sloeg Bloemendaal keihard toe. Een voorzet van Jordaan was heel lang onderweg en Van Es gooide de wedstrijd met zijn fraaie tweede treffer twintig minuten voor tijd in het slot.

Weesp slaagde er vervolgens niet meer in om serieus gevaar te stichten voor een eretreffer. Bloemendaal hield de controle op de wedstrijd, gaf nauwelijks een kans weg en trok geheel terecht de overwinning over de streep. Daardoor kwam Bloemendaal weer op gelijke hoogte aan kop. “We zijn op alle fronten afgetroefd. De afgelopen week had ik juist vertrouwen in een goed resultaat en ik had niet verwacht dat wij er hier met 3-0 af zouden gaan. Op doelsaldo staan we nog bovenaan, dus we hebben alles nog in eigen hand”, bleef Rijnsburger enigszins positief.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Het Amsterdamsche Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)