Topscorer bij Abcoude

FC Weesp poetst in kelderkraker achterstand weg tegen negental FC Abcoude

De enerverende kelderkraker in de zondag tweede klasse B tussen FC Weesp en FC Abcoude heeft geen winnaar opgeleverd. Na twee rode kaarten en vier doelpunten, waarvan de gelijkmaker in de allerlaatste minuut, werden de punten uiteindelijk gedeeld: 2-2.

In de eerste helft was FC Weesp vooral slordig, waar een efficiënt FC Abcoude goed gebruik van maken. Op aangeven van Ivo de Waal opende Magdy Ibrahim in de negentiende minuut de score. Een klein kwartier later betekende een soortgelijk doelpunt de 0-2. Menno Bosch onderschepte de bal en via Niels Baltissen kwam deze bij De Waal, die oog-in-oog met de doelman koelbloedig afrondde. FC Abcoude ging overigens rusten met tien man omdat verdediger Daan Post vlak voor de theepauze zijn tweede gele kaart ontving.

Met het overtal koos de thuisploeg ervoor aanvallender te spelen. FC Abcoude kreeg nog wel een grote kans op een derde treffer, alleen nu miste De Waal. Toen ook Baltissen vroegtijdig het veld kon verlaten (twee keer geel) moesten de bezoekers veertig minuten overleven met negen man. Pas in de zeventigste minuut lukte het FC Weesp om de aansluitingstreffer te maken. Een afstandsschot van Buddie Buddenberg zorgde voor de 1-2. In de slotfase was de comeback helemaal compleet. Rogier van de Nes bekroonde een goede individuele actie met een late gelijkmaker, waardoor FC Abcoude slechts een punt overhield aan het duel.

Door het gelijkspel verandert er weinig op de ranglijst. FC Weesp blijft twaalfde, FC Abcoude dertiende. Het verschil tussen de twee ploegen is vijf punten. De ploeg van René van Vark kan volgende week tegen Pancratius de sprong naar de veilige elfde plek maken. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: HAV | Ivo de Waal (FC Abcoude)