FC Weesp spreekt kampioensambities uit na winst op VVA/Spartaan

De voorzichtigheid heeft bij Mario Rijnsburger plaats gemaakt voor een duidelijk doel: kampioen worden in de zondag derde klasse C. De trainer van FC Weesp sprak deze doelstelling uit na de 1-3 overwinning op bezoek bij VVA/Spartaan, waarbij alle doelpunten in de tweede helft vielen.

De koploper lijkt zich hiermee goed te hebben hersteld na een kleine dip, waarin slechts twee punten uit vier wedstrijden werden gepakt. “Nu gaat het weer stukken beter. Het staat goed, we zitten er korter op. Voetballend weet ik dat we tot meer in staat zijn en hebben we het niveau van begin dit seizoen nog niet gehaald.” Het was voldoende om zich te ontdoen van VVA/Spartaan, dat van de tweede plaats inmiddels naar de laatste plek is gekelderd. De onrust bij VVA/Spartaan zorgde ook voor onduidelijk bij Rijnsburger, wat hem precies te wachten stond. “Zo is het een titelkandidaat en zo is het … Ja, ik weet nu eigenlijk niet meer hoe ik ze moet zien.”

In Amsterdam was FC Weesp de eerste helft de betere ploeg. “We stonden goed, hebben niks weggegeven en kregen zelf een paar kansen om met een voorsprong de rust in te gaan”, zag Rijnsburger. De onderkant van de lat stond in de weg bij een kopbal van Marcin Kmiecik en Oseanu Doorn had het vizier niet op scherp staan.

Waar de 0-1 een klein uur in de lucht hing, viel de openingstreffer juist aan de andere kant. Met een individuele actie speelde Tarik Karim zichzelf goed vrij en zette VVA/Spartaan met een listig schot in de verre hoek op een 1-0 voorsprong. FC Weesp herpakte zich snel en kwam binnen twee minuten dankzij Milan Geertsma langszij.

Rijnsburger: “Daarna was er een fase dat zij iets meer druk uitvoerden en met meer risico gingen spelen. Wij hadden het hier moeilijk mee en kwamen niet echt onder de druk vandaan.” Op het moment dat de ruimtes erg groot werden bij VVA/Spartaan, in jacht op de gelijkmaker, sloegen de gasten toe. Ramon Westland besliste twee minuten voor tijd de wedstrijd: 1-3.

Door de overwinning blijft FC Weesp aan kop, al voelt het de hete adem van Bloemendaal (zelfde aantal punten) en DWS (drie punten minder) in de nek. Na twaalf wedstrijden loopt de koploper niet weg voor haar ambities. “Wij willen voor het kampioenschap gaan. Met één wedstrijd voor de winterstop is dat duidelijk. We hebben ze nu allemaal gehad en weten hoe ver wij kunnen komen. Misschien brengt de echte koppositie iets meer druk mee, omdat tegenstanders altijd wat extra’s brengen, maar dit willen we vasthouden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)