Home / Algemeen / FC Weesp stelt Maykel Tak (Saestum) aan als nieuwe trainer

FC Weesp stelt Maykel Tak (Saestum) aan als nieuwe trainer

Maykel Tak volgt de vertrekkende René van Vark na dit seizoen op als trainer van zondag tweedeklasser FC Weesp. Tak is momenteel Hoofd Jeugdopleiding bij Saestum, waar hij tussen 2015 en 2018 ook hoofdtrainer was. Hij tekende woensdagavond een éénjarig contract.

Alles was vrij snel beklonken. Na een positief gesprek vorige week woensdag, met bestuursleden en een afvaardiging van de spelersgroep, werd een dag later al een mondeling akkoord bereikt. ”Aan het begin weet je vaak wel of je iets moet doen. Het is geen vragenuurtje geweest, het was een leuk gesprek”, zegt Tak. “Op het moment dat je naar buiten loopt en met je auto wegrijdt, weet je eigenlijk al of het een club is waar ik graag wil werken.” Zijn antwoord daarop was een duidelijke ja. “Het goede gevoel was wederzijds.”

Tak wil van FC Weesp een stabiele tweedeklasser maken nu de huidige mummer twaalf van de zondag tweede klasse B voor het tweede jaar op rij tegen degradatie strijdt. “Dat is de druk die ik bij mezelf neerleg.” De komende weken zal zijn vrije zondag veel in het teken staan van het bezoeken van wedstrijden van zijn nieuwe club. “Zonder de huidige trainer teveel voor de voeten te lopen. Dat wil ik absoluut niet. Ze zijn hartstikke hard bezig om in de tweede klasse te blijven. Ik zal op de achtergrond laveren, want het is wel belangrijk om een beeld te krijgen hoe het ervoor staat.”

Pas daarna, ook afhankelijk van welke groep hij voor zich heeft en op welk niveau FC Weesp volgend seizoen acteert, kunnen de doelstellingen voor de korte en lange termijn worden bepaald. Daarvoor legt Tak de bal bij de spelers. “Uiteindelijk moeten zij iets gaan roepen en vinden. Ik kan wel zeggen dat we linksaf gaan, maar als achttien spelers liever rechts gaan, wie ben ik dan om alsnog linksaf te slaan? Ik ben een pragmatische trainer en kijk naar de mogelijkheden van de groep. Op basis daarvan moeten we samen iets vaststellen en daar vol voor gaan.”