FC Weesp tankt vertrouwen richting topper tegen Bloemendaal

Of de topper volgende week cruciaal is, durft FC Weesp-trainer Mario Rijnsburger nog niet te zeggen, maar zijn ploeg hoopt op bezoek bij concurrent Bloemendaal een extra tikje uitdelen in de titelstrijd in de zondag derde klasse C. In aanloop naar die wedstrijd maakte Weesp geen fout tegen VVH/Velserbroek (3-0), wat Bloemendaal wel deed met een doelpuntloos gelijkspel tegen Sporting Martinus.

Het verschil werd in de tweede helft gemaakt. Waar de thuisploeg voor de rust twee grote kansen onbenut liet, was het zes minuten na de hervatting wel raak. Uit een steekbal van Oseanu Doorn rondde Marcin Kmiecik oog-in-oog met de doelman beheerst af: 1-0. Daarna kwam FC Weesp niet meer in gevaar. Een klein kwartier voor tijd gooide Thijs Visser met een diagonaal schot vanaf de rand van het strafschopgebied de wedstrijd in het slot: 2-0. Het slotakkoord was wederom voor Visser, die een goede actie tussen twee man verzilverde met de 3-0.

Een terechte overwinning, oordeelde Rijnsburger. “In de eerste waren we op een fase van tien minuten na de betere ploeg, in de tweede helft hadden wij de wedstrijd onder controle. Een 3-0 overwinning, Bloemendaal dat punten verspeelt. Een lekkere zondag”, glimlachte de oefenmeester.

De voorsprong van drie punten, met het oog op de topper volgende week, brengt FC Weesp in een ‘prettige situatie’. “Als Bloemendaal nog iets wil, zullen ze het spel moeten maken en dat is niet hun sterkste punt. Uit de heenwedstrijd leeft nog een heel sterk gevoel van dat we iets goed te maken hebben. We hebben ons volledig af laten troeven in de eerste helft. Nu is het anders. Het vertrouwen is groot, we zijn zo goed als compleet. We willen Bloemendaal een extra tikje uitdelen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Anouk van der Burg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!