FC Weesp trekt nu wel voorsprong tegen Abcoude over de streep

In tegenstelling tot de heenwedstrijd, waar een zeker lijkende overwinning diep in de blessuretijd werd omgebogen door FC Abcoude (2-1), heeft FC Weesp op eigen veld wel weten te winnen van Abcoude. In een gelijk opgaand duel in de zondag tweede klasse B was de ploeg van Mario Rijnsburger met 2-1 te sterk voor Abcoude, dankzij twee doelpunten van topschutter Jesse van Huisstede.

De openingsfase was voor de gasten, die vooral via de rechterkant gevaarlijk waren. Zo werd een schot van Gioney Capello in de korte hoek gestopt en kopte Martijn Groen, weliswaar in twee instanties, een voorzet van Capello binnen. Deze treffer werd echter onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant was FC Weesp wel trefzeker. Jesse van Huisstede raakte een voorzet van Jelle de Wild volledig verkeerd, maar omdat Elias Bouazzaoui en doelman Jeffrey IJmker de bal niet weg konden krijgen, kon Van Huisstede in de kluts alsnog profiteren door de 1-0 binnen te schuiven.

Abcoude kon niet op gelijke hoogte komen, mede doordat in een druk strafschopgebied telkens een echte doelpoging ontbrak. Vlak voor rust leek de thuisploeg zelfs de voorsprong te verdubbelen, maar nadat Van Huisstede op doelman IJmker stuitte, wist de sluitpost ook de inzet van Thijs Visser in de rebound te stoppen.

Terence Koswal

Na de rust was het FC Abcoude dat op zoek ging naar de gelijkmaker, maar meer dan een harde vrije trap van Martijn Groen op de vuisten van doelman Wim Tap zat er niet in. Het werd voor de gasten zelfs nog moeilijker toen Jesse van Huisstede uit een hoekschop van Kick van Aelst met zijn tweede van de middag de 2-0 op het scorebord zette. Er zat voor Abcoude niets anders op dan vol op de aanval hopen dat de bal goed zou vallen.

Door één-op-één achterin te spelen, gaven de gasten ruimte weg achterin, waar Weesp van kon profiteren. Van Aelst zag zijn schot echter gestopt worden door IJmker en in de rebound kreeg de sluitpost van Abcoude hulp van Bouazzaoui, die de bal van de doellijn haalde. Toch kwamen de gasten een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd door Groen, die uit een vrije trap van Wessel Westerhof raak kopte (2-1).

Martijn Groen

Meer zat er niet in. Waar Weesp via Jesse van Huisstede twee keer verzuimde de wedstrijd te beslissen, kreeg Abcoude de bal in een druk strafschopgebied de bal niet tussen de palen. Een vrije trap van Daryl Gerritsen ging naast en in de blessuretijd probeerde Westerhof het nog met een kopbal, maar die werd gepakt door doelman Tap. In de slotminuut werd Weesp-trainer Mario Rijnsburger nog met een rode kaart van het veld gestuurd vanwege aanhoudend commentaar op de leiding. “Daar snapte ik helemaal niks van. Ik vond dat hij in de slotfase alles één kant op floot (voor Abcoude) en hij wilde geen commentaar. Toen hij Abcoude nog een vrije trap gaf, zei ik tegen de bank ‘tjonge, jonge’ en toen werd ik weggestuurd. Heel raar.”

Het veranderde alleen niets meer aan de uitslag. Weesp wist de 2-1 vast te houden. “We hebben terecht gewonnen”, vond Rijnsburger. “Voetballend was het niet goed, maar dan stemt het mij extra tevreden dat wij ook op zo’n manier kunnen winnen. We hebben als ploeg gestreden, al hadden we het ook eerder af mogen maken. Mijn topscorer (Van Huisstede, red.) ging in de slotfase twee keer alleen op de keeper af, normaal hoort dat geen probleem te zijn. Maar goed, met deze overwinning doen we goede zaken, we staan nu vierde.”

Weesp - Abcoude

Zijn collega bij FC Abcoude, Joey van Leijenhorst, was het daar niet mee eens. “Er was vandaag maar één ploeg die aanspraak maakte op de overwinning. Weesp heeft eigenlijk niet eens een punt verdiend. Wij hadden veel meer balbezit, speelden een goede wedstrijd en waren gewoon een klasse beter dan Weesp. De aansluitingstreffer viel de hele tijd in de lucht, maar we waren telkens ongelukkig in de afwerking. Dat heeft ons de overwinning gekost, ook omdat we wel heel ongelukkig de doelpunten tegen kregen.”