FC Weesp waait naar derde plaats

FC Weesp is vandaag naar de derde plaats op de ranglijst gewaaid. In een wedstrijd waar de wind het toevalsgehalte sterk deed toenemen, won de ploeg van Karel Knaap met 2-1 van Houten en staat het nu derde, met maar vier punten achter op koploper Soest. Een opvallende prestatie van de club die de ambitie heeft om een stabiele tweedeklasser te worden. Meer dan stabiel dus voorlopig.

In de enige inhaalwedstrijd in zondag 2B moest FC Weesp het opnemen tegen Houten. Met een harde wind die diagonaal over het veld stond kon Houten daar het meest van profiteren in de eerste helft. De bezoekers hadden een licht veldoverwicht. FC Weesp leed veel onnodig balverlies, maar zag dat dit voor rust geen gevolgen had. Met kleine kansjes over en weer, gingen de ploegen met 0-0 de rust in.

In de tweede helft ging het beter met FC Weesp. Met een grotere wilskracht werd meteen het offensief gezocht. Het overwicht resulteerde in een waaidoelpunt. Marcin Kmicek trapte de bal, die ergens tussen een voorzet en een schot bedoeld was. De wind hielp een handje mee en de bal verdween zo in de verre hoek. De keeper van Houten was kansloos. Een beetje gelukkig doelpunt maar wel een 1-0 voorsprong voor FC Weesp, dat ook de betere ploeg bleef na het doelpunt. Maar waar het zelf niet tot score kwam deed Houten dat wel. In de 75e minuut kon een vrije trap zo ingekopt worden. De verdediging van FC Weesp zag er hier niet goed uit. Met de 1-1 op het bord gingen beide ploegen in het laatste kwartier op zoek naar de winst. Het werd een tumultueus slot met hachelijke momenten voor beide doelen. Beide ploegen konden scoren, maar FC Weesp trok aan het langste eind. Buddy Buddenberg maakte zichzelf vrij aan de rechterkant en leverde een prima voorzet af. Het was opnieuw Kmicek, die met een diagonale kopbal zijn tweede van de middag scoorde. In de vele corners die Houten nog kreeg daarna viel de bal niet meer goed voor de bezoekers en haalde FC Weesp op wilskracht de drie punten binnen. Een prima prestatie, beloond met de derde plaats.

Trainer Karel Knaap van FC Weesp was dan ook zeer tevreden.
Knaap:’Het is een rare wedstrijd met die wind natuurlijk. De bal waaide soms alle kanten op. Ik denk dat wij door heel hard werken aan het langste eind hebben getrokken vandaag.’

Over de derde plaats op de ranglijst blijft de trainer bescheiden.
Knaap:’Het is maar een momentopname. We zijn pas halverwege. Wij kunnen van iedereen verliezen, maar op wilskracht ook van iedereen winnen. Het enige dat we kunnen doen is iedere week keihard blijven werken, dan zijn we moeilijk te verslaan.’

Dat zag ook RODA 23 trainer Ruud Visser, die op de tribune zat. Volgende week het interessante treffen tussen RODA 23 en FC Weesp.