FC Weesp weet na vier maanden weer wat winnen is

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar na vier maanden heeft FC Weesp eindelijk weer een wedstrijd gewonnen. Nieuw Utrecht werd met 4-2 verslagen, waardoor de veilige plekken in de zondag tweede klasse B binnen handbereik zijn.

Voor het duel tegen Nieuw Utrecht ontbrak trainer René van Vark op de bank, waardoor Carlo van Hekken de honneurs waarnam. Van Hekken zag FC Weesp meteen goed starten. In de derde minuut kwam de thuisploeg al aan de leiding. Een vrije trap van Milan Geertsma leek houdbaar voor de doelman, maar toch belandde de bal in het net: 1-0. Lang kon er niet van de voorsprong genoten worden. Een van richting veranderde voorzet betekende de 1-1.

Na ruim twintig minuten nam FC Weesp de leiding weer in handen. Marcin Kmiecik werd door Buddie Buddenberg de diepte ingestuurd, kon alleen op de doelman afgaan en bleef rustig voor de 2-1. Hierna werd het een gelijkwaardige wedstrijd met niet veel kansen over en weer. Doelman Arno Copier voorkwam vlak voor rust een nieuwe gelijkmaker, maar werd na de theepauze alsnog geklopt: 2-2.

FC Weesp moest zich hier even van herstellen. In het laatste kwartier stelde de thuisploeg orde op zaken. Een aanval over diverse schijven mondde uit bij invaller Rogier van de Nes, die in het strafschopgebied werd gevloerd. De toegekende penalty werd benut door Geertsma. Nieuw Utrecht dacht vervolgens voor de derde keer deze middag op gelijke hoogte te komen, alleen werd een treffer afgekeurd wegens buitenspel.

Vlak voor tijd gooide Kmiecik het duel definitief in het slot. Hij zag de doelman ver voor zijn doel staan en schoot vanaf 35 meter raak: 4-2. Daardoor had FC Weesp eindelijk weer een overwinning binnen, nadat het hier tien wedstrijden op moest wachten. De Weespenaren blijven onder de nacompetitiestreep staan, al is dit slechts nog op basis van het doelsaldo.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.