Home / slideshow / FC Zaandammer Kramer kiest voor competitiegenoot Purmersteijn
Jesse Kramer

FC Zaandammer Kramer kiest voor competitiegenoot Purmersteijn

FC Zaandammer Jesse Kramer is volgend seizoen in het shirt van Purmersteijn te bewonderen. De rappe buitenspeler moet in de selectie van Lars Keppel voor extra gevaar zorgen in de voorste linie. “Soms is het goed om na zes jaar van club te veranderen”, legt Kramer zijn overstap uit.

Frisse stap

De aanvaller heeft een verleden bij Zaanlandia, Hellas Sport en FC Zaandam. Bij de laatste vereniging was hij sinds de zomer van 2014 actief. “Ik heb het bij FC Zaandam goed gehad, alle credits voor de mensen bij de club. De overstap biedt mij echter een frisse, nieuwe stap om weer meer uit mezelf te halen.”

“Het was voor mij een ingewikkelde beslissing, omdat ik ‘FC Zaandam nog altijd een prachtige club vind om voor te spelen. Desondanks heb ik de beslissing gemaakt om voor Purmersteijn te gaan spelen, mede door Lars Keppel (hoofdtrainer, red.). Hij had me vorig seizoen ook al gevraagd, maar toen had ik even teveel zaken aan mijn hoofd. Dit seizoen benaderde hij mij opnieuw. Het gesprek dat daaruit voortkwam voelde direct goed. Vervolgens heb ik snel de beslissing gemaakt om naar Purmersteijn te vertrekken.”

Kwaliteiten

Keppel heeft zijn nieuwe aanwinst dit seizoen al één keer in actie gezien, omdat FC Zaandam en Purmersteijn bij elkaar in de competitie zaten. De thuiswedstrijd van FC Zaandam eindigde in een 4-4 gelijkspel, waarbij Kramer twee doelpunten voor zijn rekening nam. De oefenmeester hoopt dat Kramer volgend seizoen ook voor Purmersteijn zo belangrijk kan zijn.

“We hebben afgesproken dat we tijdens de trainingen gaan kijken hoe fit ik ben. In principe ben ik gehaald voor de buitenposities, dus daar richt ik me op. Duidelijk is dat de trainer wat van mij verwacht en ik eveneens iets van mezelf verwacht: mezelf zo goed mogelijk ontwikkelen.”

Als promovendus beleefde Purmersteijn een ijzersterk seizoen in de tweede klasse. Met een periodetitel op zak was de club zeker van nacompetitie, wat de club volgend voetbaljaar hoopt vast te houden. “Dat is natuurlijk wel de bedoeling. De doelstelling van FC Zaandam was eveneens altijd om voor promotie te gaan, dus wat dat betreft verandert er voor mij weinig. We gaan met het team van Purmersteijn voor die doelstelling. Ik heb alle vertrouwen erin dat dit goed gaat komen”, aldus Kramer.

Tekst: Jordi Smit
Foto: FC Zaandam

Blokdijk versterkt Purmersteijn: “Wil een vaste basiskracht worden”