Feest bij AMVJ

Promovendus  AMVJ heeft zich  dankzij een 1-0 zege op ZOB verzekerd van een plek in de nacompetitie. De ploeg van Maurice Kuijper is zeker van de derde plaats en neemt daardoor de periodetitel van Castricum over dat vandaag kampioen werd door Zandvoort met 1-3 te verslaan.

Castricum werd vandaag dankzij een 1-3 overwinning  bij Zandvoort kampioen. Aalsmeer was al zeker van de nacompetitie en nu heeft ook AMVJ zich daarvoor geplaatst. Het laatste ticket zal volgende week vergeven worden. Zandvoort en WVHEDW gaan in een onderling duel uitmaken wie de derde periode gaat winnen.

AMVJ kon vandaag dus al feest vieren en dat is een prestatie op zich. De ploeg van Maurioce Kuijoper is dit jaar als promovendus een opvallende verschijning in de tweede klasse. Met aantrekkelijk en aanvallend voetbal werden de goede resultaten aaneen geregen. Tot aan de laatste wedstrijd voor de winterstop werd geen duel verloren.

Een lange tijd zag het er naar uit dat er geen prijs gepakt zou worden. Zeker niet toen een maand geleden zowel van Aalsmeer als AFC werd verloren. Toch gaf de ploeg nooit op. Door het vele puntverlies van de beoogde favorieten klommen de Amstelveners steeds verder omhoog met als resultaat dat de derde plaats op de ranglijst niet meer verloren kan worden.

ZOB werd met 1-0 verslagen door een doelpunt van Sander van Dam vijf minuten voor rust. Met een zwaar gehavend team (Jonne Seriese,  Imke van Moorselaar en Tjerk Veltman zitten voor werk of plezier in het buitenland. Aanvoerder Bram van der Driest was geschorst en Dirk van Moorselaar en Wieger Visser geblesseerd.) sleepten ze een benauwde overwinning uit het vuur.  Toen ZOB na 20 minuten in de tweede helft met tien man kwam te staan leek de overwinning binnen, maar Rene Boer vergat tot maar liefst vijf keer toe het duel te beslissen. ZOB bleef gevaarlijk maar de gelijkmaker, die onverdiend zou zijn geweest, bleef uit.

AMVJ  kan zich opmaken voor het toetje van het seizoen. Naar alle waarschijnlijkheid is AH’78 uit Huizen op 19 mei de tegenstander.

Archieffoto: Hans van Beek