Fel AGB nog zonder puntverlies na overwinning op Arsenal

AGB is er in de zondag derde klasse C opnieuw in geslaagd om een wedstrijd winnend af te sluiten. Tegen Arsenal verloor de ploeg van Senel Cebar opnieuw niet waardoor AGB nu de volle buit uit drie wedstrijden heeft.

Hoewel AGB en Arsenal er in de eerste helft beide niet in slaagden om grote kansen te creëren werd er vooral veel strijd geleverd. Beide ploegen speelden op het scherpst van de snede en er werden harde duels uitgevochten.

Koploper AGB speelde fel en wist veel duels te winnen waardoor de ploeg in het eerste bedrijf een licht overwicht had in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft viel dan ook de eerste treffer in het voordeel van AGB. Een voorzet vanaf de zijkant bleef in het doelgebied hangen en het was uiteindelijk Lesley van Dams die de bal van dichtbij achter de keeper wist te leggen.

Na rust werd het overwicht van AGB in de wedstrijd steeds groter en kreeg de ploeg van Cebar ook steeds meer kansen. Arsenal voetbalde aardig maar wist de verdediging van AGB maar niet te doorbreken. De ploeg van Imro Wielkens had moeite met het fysieke spel van AGB dat vocht voor iedere meter. In de slotfase was het Sergio Comvalius die de wedstrijd in het slot gooide. De buitenspeler van AGB kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld en wist de bal in de hoek te leggen buiten het bereik van Arsenal-keeper Sam Coenen.

In het restant van de wedstrijd was alleen Nessie Imac met een goede vrije trap nog dichtbij een treffer maar wisten beide teams niet meer te scoren waardoor AGB uiteindelijk eenvoudig van Arsenal wist te winnen. De ploeg had vooraf de messen duidelijk geslepen en liet Arsenal niet in haar spel komen waardoor de Amsterdammers moeite hadden om kansen te creëren.

Door de overwinning blijft AGB koploper in de derde klasse C en is het bovendien de enige club die na drie wedstrijden nog geen puntverlies heeft geleden.

Kijk morgen op de site voor beelden van de wedstrijd en een interview met trainer Senel Cebar

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB