Fel AMVJ verslaat HBOK overtuigend

In de tweede klasse A heeft AMVJ titelkandidaat HBOK verslagen. In Amstelveen was de thuisclub de betere en vooral fellere ploeg. HBOK had deze middag weinig in te brengen kwam op een 2-0 achterstand. Verder dan een aansluitingstreffer van Joey Noordenbos kwam het elftal van Don Guezen niet en dus won AMVJ verdiend met 2-1.

HBOK startte zonder de leider van het BvCM topscorersklassement in de basis. Joey Noordenbos kreeg rust en begon op de bank. Nadat scheidsrechter de Bruijn voor het beginsignaal floot ontspon zich een duel in een hoog tempo waarbij beide elftallen amper tijd kregen om op te bouwen. In de negende minuut was er het eerste opwindende moment. AMVJ aanvaller Wieger Visser brak door aan de linkerkant en kon alleen met een overtreding worden afgestopt. De daaropvolgende vrije trap leverde niks op. HBOK werd voor het eerst gevaarlijk via Jesse Anoh-Wijnaar, een voorzet van de rechtsback belande in een keer op de bovenkant van de lat.

foto kopie

AMVJ voetbalde erg fel deze middag en zocht vaak de grens van het toelaatbare op. HBOK had hier zichtbaar moeite mee en kwam niet aan voetballen toe. Toch hadden de gasten na 30 minuten op voorsprong kunnen komen. Na een lange bal van keeper Rogier Schrama kon Thomas de Lange alleen richting doel. De lob over de uitkomende Levien Rocha ging echter naast. Enkele minuten later kwam AMVJ op voorsprong. Visser kreeg de bal via de kluts gelukkig mee en schoot oog in oog met Schrama hard en laag binnen. Vlak voor rust mocht AMVJ blij zijn dan zij met elf man verder mochten. Doelpuntenmaker Visser ging keihard door op de uitkomende Schrama en mocht over de daaropvolgende gele prent zeker niet klagen.

foto

In de tweede helft was AMVJ duidelijk de bovenliggende partij. Het elftal van Maurice Kuyper was feller en voetbalde beter dan de bezoekende partij. Ook het inbrengen van Noordenbos aan HBOK zijde veranderde hier weinig aan. De gastheren kwamen in de 55ste minuut dan ook op een 2-0 voorsprong. Een voorzet van Dennis Frijn werd uitstekend door René Boer binnen gewerkt. Na de tweede treffer probeerde HBOK wel tot kansen te komen maar dit lukte het elftal van Guezen niet. AMVJ kreeg daarentegen wel mogelijkheden, zo schoot Visser snoeihard op de paal en kon Schrama een keer met de voeten redding brengen.

foto kopie 3

Tien minuten voor tijd wist HBOK toch de aansluitingstreffer te maken. Wie anders dan Joey Noordenbos was de maker van deze treffer. De spits draaide goed bij zijn tegenstander weg en schoot laag in de verre hoek binnen. HBOK probeerde in de laatste minuten van alles om alsnog een punt uit het vuur te slepen, verder dan een afstandsschot van Miles Tichelaar kwamen de gasten niet. Toen de warrig en inconsequent fluitende de Bruijn affloot was de ontlading bij AMVJ groot en waren de druiven zuur voor HBOK.

foto kopie 2

AMVJ trainer Maurice Kuyper was na afloop zeer tevreden over zijn ploeg. “We hebben onze tactiek een beetje aangepast nadat ik vorige week het bekerduel van HBOK tegen Ajax heb bekeken. Iedereen binnen mijn ploeg was vandaag gebrand om van de medekoploper te winnen en dit was te zien aan ons spel. Het was echt een verdiende overwinning waarbij al mijn spelers uitstekend hebben gepresteerd.”

HBOK trainer Guezen was na afloop minder tevreden. “Wij hebben vandaag slecht gespeeld waarbij er afspraken niet werden nagekomen. We waren niet scherp genoeg, maakten verkeerde keuzes en leden een verdiende nederlaag. Wel vond ik het felle spel van onze tegenstander vandaag over de grens heen. De scheidsrechter voelde dit niet goed aan en floot slecht,” aldus een teleurgestelde Guezen.

Foto’s: Rikus de Lange

Verslag: Siem Kannekens