Fel Buitenveldert verslaat tegenvallend NFC

In zondag 4F heef Buitenveldert een goede wedstrijd op de mat gelegd en verdiend van NFC gewonnen. Het elftal van Harvey Esajas boog een 0-1 achterstand om en won uiteindelijk met 3-2. NFC bewees zichzelf een slechte dienst, doordat concurrent Swift   ook verloor blijft het elftal van Gerard Adelaar wel op de vierde plek staan.

De wedstrijd was nauwelijks twee minuten oud toen NFC al in de problemen dreigde te komen. Adib Mustapha  was slordig in de achterhoede waardoor Bousofe Soufian alleen voor doelman Barry Douma kwam te staan. De doelman wist het gevaar echter te keren.   Daarna had NFC 35 minuten lang het beste van het spel in handen. In die periode viel ook de eerste Amstelveense goal.  Kevin Hoogeweg  opende met een laag schot ,na aangeven van Terry Klokkemijer, de score en zette NFC op een 0 – 1 voorsprong.

3

Nog geen twee minuten later was het alweer gelijk. Bousofe Soufian kopte uit een hoekschop raak en zorgde voor de 1 – 1.  Direct na de aftrap veroverde Buitenveldert opnieuw de bal en werd Randy Deville aangespeeld. Na een goede aanname drong de aanvaller het strafschopgebied van NFC  binnen en schoot hij de 2-1 tegen de touwen.

2

In de tweede helft was Buitenveldert de betere ploeg en werd NFC bij vlagen weggespeeld. Doelman Barry Douma hield met twee fraaie reddingen zijn ploeg nog in de wedstrijd. Maar het was opnieuw Randy Deville die de doelman in de 71ste minuut wist te passeren.  In de 85ste minuut moest Buitenveldert-doelman Tom Aussems met twee spectaculaire reddingen een doelpunt voorkomen maar in de 86ste minuut was hij kansloos. Dennis Spitteler was de maker van de 3 – 2.  In de laatste minuut van de blessuretijd belandde een inzet van Dennis Roest op de lat, verder kwam NFC niet. Het veel fellere Buitenveldert verdiende de zege en hield terecht de drie punten in eigen huis.