Foto Jos Spitteler | Na vijf seizoenen bij DCG draagt Fernon Haselhoef volgend seizoen het shirt van JOS/Watergraafsmeer

Fernon Haselhoef schiet DCG in blessuretijd naar zege op ZSGOWMS

De degradatiekraker in de zondag tweede klasse B tussen ZSGOWMS en DCG heeft de bezoekers drie punten opgeleverd. De ploeg van Danny van der Moot won de sportparkderby met 1-2. De winnende goal van Fernon Haselhoef viel in blessuretijd. De grensrechter van ZSGOWMS vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter Bruggeling wuifde het weg.

ZSGOWMS-trainer Murat Böke baalde. “Dat was echt buitenspel. Er was geen enkel moment twijfel bij de grensrechter. De bal werd door ons weggekopt en de spits stond al daar in de zone te wachten. We maken een stap naar voren. De bal wordt terug gekopt, dus hij stond zeker een meter of anderhalf of twee buitenspel. Dat is wel bepalend voor de wedstrijd.” Van der Moot denkt er anders over. “Ik kan die lijn niet zien. Ik zou als grensrechter denk ik ook vlaggen. De scheidsrechter stond er volgens mij dichtbij. Hij heeft het dan denk ik goed waargenomen. Gelukkig maar.”

Foto Jos Spitteler | Fernon Haselhoef maakt de 1-2, terwijl op de achtergrond grensrechter Heslinga tevergeefs vlagt.

Het duel speelde zich af op een slecht en stoffig veld, waardoor voetballen erg moeilijk was. Dat was te zien. Er ging erg veel mis in deze wedstrijd. “De eerste helft was overleven. Het was werkvoetbal van beide kanten met alleen maar duels.” DCG had het iets betere van het spel in de eerste helft en kreeg ook de kansen om op voorsprong te komen. Don Day kreeg een bal op het presenteerblaadje na verkeerd terug koppen van Randy de Wit. Maar Day schoot voorlangs. Na een halfuur ging een vrije trap van Mourad Saâlioua net naast. De thuisploeg kon daar weinig tegenover zetten.

In de tweede helft was het duel meer in evenwicht. Nadat Noureddine Harrouni uit een vrije trap ZSGOWMS-doelman Randy Sanches moest dwingen tot een redding, kwamen de bezoekers op voorsprong. Een overtreding op Fernon Haselhoef in het strafschopgebied leidde tot een penalty voor DCG. Mourad Saâlioua stuurde Sanches de verkeerde kant op: 0-1.

Het duurde zeven minuten voordat de thuisploeg langszij kwam. Doelman Desmond van der Moot verkeek zich op een vrije trap van Arabi el Abdessadak. De bal plofte zomaar binnen. De gelijkmaker leek hard aan te komen bij de bezoekers. Er ontstonden hectische situaties voor de goal van Desmond van der Moot, met name bij corners en vrije trappen. “Op zulke momenten worden we nog steeds wat angstig. We hebben het natuurlijk vaker dit seizoen gehad dat we zo’n wedstrijd alsnog verliezen. Nu hebben we het geluk aan de zijde dat-ie niet valt en wij ‘m wel maken. Dat is wel eens anders geweest.”

Foto Jos Spitteler | Desmond van der Moot tast mis bij de 1-1

De thuisploeg bleef dreigend in de slotfase. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd probeerde ZSGOWMS-middenvelder Randy de Wit het vanaf een meter of 35. Zijn pegel spatte uiteen op de lat. Even later viel de goal aan de kant, waar na afloop dus veel discussie over was.

Bij ZSGOWMS zijn de druiven zuur. “Dit was dé wedstrijd om aansluiting te vinden met DCG. Die verliezen we. De nacompetitie is het maximaal haalbare voor ons”, aldus Murat Böke. Hoe anders was de stemming bij collega-trainer Van der Moot. Zijn ploeg staat sinds lange tijd op een plek die aan het einde van de rit handhaving zou betekenen. Bovendien staat DCG bovenaan in de derde periode. “De ploegen onder ons verliezen allemaal. We staan nu op acht punten van rechtstreekse degradatie. Dat is natuurlijk lekker. En we krijgen alle concurrenten nog. Als wij dit nog vier wedstrijden kunnen opbrengen kan er nog wel iets mooi gebeuren.”

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Verslag: Koen Vanhellemont
Foto’s: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)