Sammie Fiddani

Fiddani (De Dijk) terug na zware kruisbandblessure

Sammie Fiddani zag het seizoen 2018-2019 in een nachtkaars uitgaan. De verdediger van ASV De Dijk liep in het voorjaar van 2019 een ernstige kruisbandblessure op die hem een jaar lang aan de kant hield. Inmiddels is hij weer hersteld, zo vertelt Fiddani. “Volgend seizoen zien de mensen mij weer vlammen op het veld.”

Het was in het duel tegen ASHW, een periode waarin De Dijk nog in de Derde Divisie uitkwam. Beide ploegen speelden de wedstrijd tijdens een warme, droge dag op een onbesproeid kunstgrasveld. Het was in de eerste minuten al funest voor basisklant Fiddani. “Mijn tegenstander wilde de bal voorgeven, terwijl ik klaarstond om te blokken. Hij kapte vervolgens door zijn lichaam te draaien. Dat deed ik ook, maar in mijn draai ging het fout. Mijn been bleef in de actie staan, waarna ik direct voelde en hoorde dat het mis zat.” Na onderzoek in het ziekenhuis hoorde Fiddani dat hij zijn kruisband had gescheurd, een blessure die voetballers doorgaans zo’n negen maanden langs de kant houdt.

Korte tijd later ging Fiddani onder het mes, waarna hij bij een fysio naast het Olympisch Stadion (Fysiomed) aan zijn herstel werkte. Daar werd hij op een goede manier begeleid, waardoor hij momenteel nagenoeg wedstrijdfit is. “Je wenst zo’n revalidatieproces uiteraard niemand toe, dus zélf wil je dit ook zeker niet beleven. Ik voetbal omdat ik de sport geweldig vind en op een mooi niveau speel, waardoor ik elke week wil voetballen. Dat was door mijn blessure niet mogelijk. Achteraf gezien had ik het afgelopen jaar een stuk erger verwacht dan het uiteindelijk uitpakte. Al moet ik ook zeggen dat dit waarschijnlijk komt door de goede begeleiding die de fysio mij heeft geboden.”

Eenmaal terug op het trainingsveld vond Fiddani het lastig om duels met zijn medespelers aan te gaan. “Je wil duwtjes dan nog zoveel mogelijk ontwijken, omdat je bang bent dat je verkeerd terechtkomt. Ik moet zegen dat ik daar vrij snel overheen ben gegaan, omdat dit weinig zin heeft. Ik kan nu niet wachten totdat we weer wedstrijden mogen spelen, want ik kom topfit terug.” Fiddani heeft zelfs al een rentree op het voetbalveld gemaakt. “We zijn nu iets meer dan een jaar verder, en het gaat eigenlijk heel goed. Net voor het stoppen van de competities was ik volledig terug en speelde ik net weer een halve oefenwedstrijd. Vervolgens werd alles eruit gegooid door corona. Aan de ene kant natuurlijk heel jammer, want ik was ready, maar aan de andere kant heb ik nu wel weer iets langer de tijd om écht goed te herstellen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Dani Koster verruilt Monnickendam voor De Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)