Fidel Yilmaz leidt Swift voorbij RVVH

Zaterdag Hoofdklasser Swift heeft de eerste wedstrijd na de winterstop winnend weten af te sluiten. Op het eigen Sportpark Olympiaplein werd RVVH met 2-0 verslagen door twee doelpunten van uitblinker Fidel Yilmaz.

De Amsterdammers begonnen goed aan de wedstrijd en had de controle. Na tien minuten spelen ging de eerste kans van de wedstrijd er meteen in. Jaap Smeeing gaf een volgens trainer Bart Logchies ‘Zidane-achtige pass’ op Syrano Morrison, die de bal laag voortrok en gelegenheidsspits Fidel Yilmaz in staat stelde de 1-0 maken. Na de openingstreffer kreeg Swift nog een aantal mogelijkheden waarbij RVVH-doelman Danny Spelde een hoofdrol vertolkte. Een kopbal van Mike Ruijter wist hij te stoppen en ook een schot van Yilmaz werd knap gekeerd.

Verder gebeurde er niet veel in de eerste helft. In de tweede helft was Swift heer en meester. De thuisploeg kwam scherp uit de kleedkamer en na een mooie aanval schoot Morrisson over. Even later kreeg Yilmaz de kans om zijn tweede van de middag binnen te schieten, maar zijn schot eindigde in het zijnet. Nog geen minuut later was het raak voor de thuisploeg. Waar Yilmaz het daarvoor nog liet liggen, wist hij nu wel de 2-0 te maken. Vanaf de rand van de zestien meter schoot hij met een hard schot de bal in de linkerhoek van het doel.

Na de 2-0 wilde RVVH risico nemen om de aansluitingstreffer te forceren, maar tot echte kansen kwam het niet voor de bezoekers. Swift kreeg meer ruimte wat resulteerde in een aantal mogelijkheden. Na een corner belandde de bal op het hoofd van Dennis Dinkgreve die rakelings naast het doel kopte. Een paar minuten later kon Yilmaz zijn hattrick voltooien, maar zijn inzet eindigde net naast. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Smeeing nog een grote kans. Na een afvallende bal schoot hij vanaf de penaltystip in de handen van de doelman.

“Een prima overwinning waar totaal niks op af te dwingen is”, zei Logchies na afloop. “Ik denk dat de eerste goal van Fidel erg belangrijk voor ons was. In de tweede helft viel de wedstrijd op een gegeven moment een beetje dood, maar toen schoot Yilmaz met een goede actie de 2-0 binnen. Na het doelpunt lag het wat meer open voor ons en toen zag je ook dat wij heel aardig kunnen voetballen.”

Volgende week gaat Swift voor de Amsterdamse derby op bezoek bij AFC. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse A.