Finaleplaats niet geldig! AORC/Lebo voelt zich bestolen

De finaleplaats van AORC/Lebo Vastgoed in het nationale bekertoernooi is nog lang niet zeker. De arbitrage vergat afgelopen vrijdag de regels juist toe te passen. Na de 2-2 eindstand werd er direct over gegaan tot het nemen van strafschoppen in plaats van twee keer vijf minuten  te verlengen. De Amsterdammers wonnen na strafschoppen, maar het beroep van De Hommel werd vandaag door de KNVB gehonoreerd.  Bovenstaande foto is dus voorlopig niets waard.

Hans Schelling, hoofd zaalvoetbal van de KNVB: “Er is een officieel besluit genomen door de bestuurscommissie zaalvoetbal. De reglementen zijn niet goed toegepast en dat houdt in dat de strafschoppenserie ongeldig is verklaard. Nu zullen ze vanaf de verlenging weer door moeten spelen. Mocht er na de twee keer vijf minuten verlenging nog geen winnaar zijn, dan gaat de winnaar komen uit een nieuwe strafschoppenserie. Nu zijn we nog in gesprek met beide clubs over een datum wanneer het restant van deze wedstrijd gespeeld gaat worden.”

De strafschoppenserie had dus nooit genomen mogen worden. De KNVB herstelde haar fout en laat  nu als nog de verlenging spelen
De strafschoppenserie had dus nooit genomen mogen worden. De KNVB herstelde haar fout en laat nu als nog de verlenging spelen. Maandag 10 maart wordt het restant van de wedstrijd uitgespeeld.

Inmiddels is er ook een nieuwe datum geprikt voor het uitspelen van de wedstrijd. De verlenging in de halve finale tussen AORC/Lebo en De Hommel zal op maandag 10 maart gespeeld worden. De aftrap voor de restant van de wedstrijd (verlenging en eventueel penalty’s) is om 20:30 in de Sporthallen Zuid.

Bij AORC/Lebo zijn ze zeer teleurgesteld in het besluit van de KNVB. Voorzitter Ronald van Teeffelen: “We zijn zeer verrast door dit besluit. We hadden na de reguliere speeltijd nog nagevraagd bij de arbitrage of ze er zeker van waren dat er penalty’s genomen moesten worden. Wij dachten namelijk al dat er eerst nog een verlenging moest komen.”

De spelers van AORC/Lebo balen enorm van het besluit dat nu genomen is. Van Teeffelen: “De spelers zijn gister (maandag) op de hoogte gebracht van het nieuws. Het team baalt natuurlijk heel erg van het besluit, maar we kunnen er niets tegen doen. Vorige week kwamen we natuurlijk 0-2 achter, waarna we tot een 2-2 terug komen. Hommel was toen gebroken en wij zaten helemaal in de wedstrijd. Ook de sfeer langs de kant was geweldig. Dit zullen we nu allemaal niet meer in ons voordeel hebben tijdens de verlenging die we nu moeten spelen.”

In de eerste wedstrijd (zie verslag hier) kwam Hommel na vijftien seconden al op voorsprong. Het duurde voor AORC/Lebo even om in de wedstrijd te komen. Van Teeffelen: “In de tien minuten die we nu gaan spelen mogen we niet weer snel op een achterstand komen. We zijn op en top gemotiveerd en zullen dan ook vanaf het begin af aan alles willen geven. De beker is dit seizoen ook nog de enige prijs waar we nog voor meedoen. Deze willen we gewoon winnen!”

Verslag Rob Wiggerink

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)