Finn van der Velden (DCG): “Hopen dat ik zondag haal”

DCG promoveerde vorig seizoen net niet naar de eerste klasse en de ploeg van John Limon begeeft zich op dit moment in de middenmoot van de tweede klasse B. Aankomende zondag staat de derby tegen VVA/Spartaan op het programma. Sterkhouder Finn van der Velden kampt met een blessure aan zijn middenvoetsbeentje en hij is nog een twijfelgeval voor zondag.

De verdediger hoopt ondanks zijn blessure de wedstrijd van zondag te halen. “Ik heb nu last van mijn middenvoetsbeentje en ik weet nog niet of ik de wedstrijd van zondag haal. Het sprinten en draaien gaat wel goed, maar als ik een bal inspeel of schiet krijgt mijn middenvoetsbeentje een tik. Ik hoop dat ik de wedstrijd van zondag red, maar op dit moment is het twijfelachtig en kan ik er verder niets over zeggen.

Finn van der velden

Van der Velden is nog niet tevreden over de prestaties dit seizoen. “Ik had wel gehoopt dat we op dit moment wat hoger zouden staan. We zijn eigenlijk nog steeds een beetje zoekende omdat we een aantal nieuwe jongens in het team hebben. Toch heb ik er vertrouwen in dat het nog een goed seizoen wordt. We zijn wel groeiende en zolang de afstand tussen ons en de koplopers niet te groot wordt, is er nog van alles mogelijk na de winterstop.”

Over de wedstrijd van zondag is de stopper duidelijk. “We moeten zondag gewoon drie punten pakken. Ik kan weinig zeggen over VVA/Spartaan maar ze staan in ieder geval in de onderste regionen. Op basis van de ranglijst moeten wij dus winnen, maar dat zegt echter niets in deze wedstrijd. Ik heb er vertrouwen in en daarnaast hoop ik dat ik zelf mijn steentje kan bijdragen, natuurlijk ook de rest van het seizoen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)