Finn van der Velden verlaat DCG na vier jaar voor JOS

Hoofdklasser JOS Watergraafsmeer heeft zich voor komend seizoen versterkt met Finn van der Velden van tweedeklasser DCG. De centrale verdediger werd onlangs door de nieuwe trainer Roy van der Mije benaderd en twijfelde geen moment.

Van der Velden: “Dit is gewoon een ontzettend mooie stap. Ik zit goed in mijn vel, ben weer helemaal fit en ik voel echt dat het tijd is om een stap hogerop te maken.”

Finn van der Velden 3 MW

De 23-jarige Van der Velden begon met voetballen in de jeugd van AFC en maakte op zijn achttiende de stap naar DCG. Na zijn eerste jaar bij de club uit West liep hij een langdurige kruisband blessure op waardoor hij een jaar niet aan spelen toe kwam. Uiteindelijk speelde hij vier seizoenen in de hoofdmacht van DCG. Met die club werd hij twee jaar geleden kampioen in de derde klasse en miste hij vorig seizoen op het nippertje promotie naar de eerste klasse.

Finn van der Velden 2 MW

Van der Velden: “Ik ga er vanuit dat JOS komend seizoen gewoon weer in de hoofdklasse speelt en ik denk dat ik dat niveau aan kan. De trainer (Van der Mije, red.) heeft het volste vertrouwen in me en daarnaast ben ik een enorme knokker dus ik zie het avontuur heel positief tegemoet.”

Na Naoufal Haddadi (EDO) en Joey Klare (Odin’59) is Van der Velden de derde aanwinst voor JOS Watergraafsmeer.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!