Flink uitgedund Ajax boekt knappe overwinning

Na de fletse vertoning bij vv Goes viel er genoeg na te bespreken door de technische staf. Trainer le Grand moest niet alleen zijn manschappen voetbaltechnisch prepareren voor de ontmoeting tegen Odin ‘59 hij moest ook nog eens flink puzzelen. Maar liefst 6 basisspelers van vorige week waren geschorst of geblesseerd. Dan hebben we het nog niet gehad over de langdurig geblesseerde Serginho Sanches, Mois da Silva, Glenn van Zoolingen en Mitchell Burgzorg.  

Omdat De Toekomst vanwege corona nog altijd gesloten terrein is, speelt Ajax de komende tijd zijn wedstrijden bij Only Friends. De wedstrijd begon daarom wat later, want de vorige wedstrijd op het hoofdveld liep iets uit.

Ajax nam het voortouw in de 11e minuut, toen Anouar Moussa zijn kopbal op de doellijn door Sem van Amersfoort gekeerd zag worden. Gevolgd in de 16e minuut door en grote kans voor Joey Kooge, die uit de rug wegliep bij Dico Koppers. Maar doelman Deen redde subliem. De toon was gezet en niet veel later was het weer Ajax, dat via Carlos Opoku de volgende grote mogelijkheid kreeg om de score te openen. Beide ploegen legden een vermakelijke pot voetbal op de mat. Nadat eerst weer Joey Kooge namens ODIN ’59 dreigend voor de goal verscheen, was het vijf minuten later de uitstekend spelende Anouar Moussa die zijn solo gestuit zag worden door doelman Joost Meendering, ten koste van een corner. Het wachten was op de verdiende voorsprong van Ajax. Die kwam er in de 40e minuut ook bijna, maar wederom was doelman Meendering de winnaar na een schot van Tristan Buis. Toch drong ODIN ‘59 in de slotfase van de eerste helft weer wat meer aan, maar de rust werd bereikt met een 0-0 stand.

Ook na de pauze speelde Ajax een leuke pot voetbal, wat in de 50e minuut bijna de 1-0 opleverde. De drop kick van Timo van Roemburg ging echter centimeters naast. Twee minuten later was het Anouar Moussa die een vrije trap in het strafschopgebied deed belanden, waar Timo van Roemburg in de kluts de bal nog bijna binnen schoot. De voorsprong voor Ajax kon niet uitblijven en na een prachtige bal van Luuk Slegt was het de man van de wedstrijd Anouar Moussa die de bal in de verre hoek wist te plaatsen voor de verdiende 1-0.

Ajax wilde doordrukken en was dichtbij de 2-0 via Sercan Yilmaz. De 2-0 viel echter niet, waardoor ODIN ’59 in de wedstrijd bleef. De Ajax-defensie stond echter als een huis, met Paul Quasten die zijn comeback maakte bij de Ajax amateurs. In de slotfase drong ODIN ‘59 steeds meer aan. Doordat de bezoekers meer risico namen, ontstonden er continu mogelijkheden om met een snelle omschakeling eruit te breken. Ajax slaagde daar echter niet in. Na maar liefst 8 minuten blessuretijd in het Amsterdamse zonnetje kwam de wedstrijd ten einde.

Ajax kon drie punten bijschrijven, wat zeker een prestatie te noemen was, gezien de vele afwezigen. Volgende week gaat Ajax op bezoek bij DOVO en zal het hopen op een leukere wedstrijd dan vorig jaar. Toen werd het volledig afgeslacht: 11-0…

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zaterdag

Tekst: Marcel Wagenmakers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)