Floris van der Linden (Ouderkerk) dwingt contract af bij Telstar

Voor Floris van der Linden gaat een droom in vervulling. De 20-jarige spits van Ouderkerk heeft een contract afgedwongen bij Telstar. Van der Linden liet tijdens twee trainingsstages een goede indruk achter en werd hiervoor beloond met een contract voor één seizoen.

“Hier hoefde ik niet lang over te twijfelen”, zegt een enthousiaste Van der Linden. “De droom om profvoetballer te worden had ik een beetje opgegeven, maar nu Telstar komt met deze aanbieding, grijp ik die natuurlijk met beide handen aan. Ik heb daar een kans gekregen en ga het proberen.”

Van der Linden trainde twee keer een week mee in Velsen-Zuid, met oefenwedstrijden tegen Stormvogels en ADO ’20. “De trainer zei dat ik het goed had gedaan en het goed oppakte. Uiteindelijk heb ik een amateurcontract voor een jaar gekregen en is het aan mij om mezelf te bewijzen.”

Foto: Mario Wormhoudt
Foto: Mario Wormhoudt

Het betekent wel dat de spits ‘zijn’ Ouderkerk moet verlaten, waar hij de hele jeugd speelde en sinds twee jaar in het eerste elftal staat. “Natuurlijk is dat jammer. Ik ben een jongen van de club. Gisteravond heb ik het de spelersgroep verteld en ik kreeg al meteen veel felicitaties.”

Telstar-trainer Michel Vonk is tevreden met de komst van de 20-jarige spits. “Floris heeft een goede indruk achtergelaten”, laat de oefenmeester op de website van de club weten. “Ik denk dat Floris een goede toegevoegde waarde kan worden en ben dan ook heel benieuwd naar zijn ontwikkeling bij Telstar.”

Er staat Van der Linden wel een behoorlijke omschakeling te wachten: van de zondag derde klasse C naar de Jupiler League. “Ik denk dat vooral het begin heel zwaar zal worden. Dat ik niet meteen zal spelen in de Jupiler League is ook lastig, maar ik ga er alles aan doen om mezelf ertussen te knallen. Je moet natuurlijk wat geluk hebben, zeker als spits.”

Foto boven: Het Amsterdamsche Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)