Floris van der Linden (Telstar) tekent eerste profcontract

De droom van Floris van der Linden in de Jupiler League duurt voort. De 21-jarige spits zette zaterdagmiddag zijn handtekening onder zijn eerste contract bij Telstar. De voormalig speler van Ouderkerk blijft daardoor tot 2019 verbonden aan de Velsenaren, met een optie voor een derde seizoen.

In zijn eerste seizoen bij Telstar kwam Van der Linden tot achttien officiële wedstrijden, waarin hij één keer trefzeker was. Op 3 februari maakte de Ouderkerker tegen FC Oss (3-1 overwinning, red.) zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. “Dit is waar je van droomt. Een tijdje terug was er al een gesprek waarin de club erg positief over mij was. Daarna is het snel gegaan. Er spreekt enorm veel vertrouwen uit dit contract. Ik ben er heel blij mee.”

Van der Linden kwam een jaar geleden over van zondag derdeklasser Ouderkerk. Hij tekende bij Telstar een amateurcontract en heeft nu een profcontract in de wacht gesleept. Na vijf wedstrijden kreeg zijn oude club Ouderkerk een opleidingsvergoeding. “Ik heb in mijn eerste jaar genoeg ervaring opgedaan, ik hoop dat het nu meer wordt dan die achttien wedstrijden en dat ene doelpunt. Dat moet ook en daar ga ik alles aan doen.”

Volgend seizoen komt de spits een tweede speler uit onze regio tegen in Velsen-Zuid. Mike van den Steenhoven (komt over van Amstelveen) heeft immers ook een amateurcontract getekend bij de nummer zestien van de Jupiler League.

Foto boven: Van der Linden (rechts) ondertekent zijn contract met Telstar-voorzitter Pieter de Waard

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)