Foppen wil met Zuidvogels oude club AFC genadeklap toedienen

Michiel Foppen keert komende zaterdag voor even terug op Sportpark Goed Genoeg. Met koploper Zuidvogels gaat de middenvelder in de topper van de zaterdag eerste klasse A de op bezoek bij runner-up AFC, de club waar het voor hem allemaal begon. “Ik ken de club goed en heb er hele prettige herinneringen aan over gehouden. Dat maakt deze wedstrijd extra bijzonder.”

Voor het eerst staan Zuidvogels en AFC (zaterdag) tegenover elkaar in een officiële wedstrijd. Desondanks weet Foppen uit welk hout de tegenstander gesneden is. “Een aantal jongens ken ik wel en ik weet dat het een ploeg is die altijd wil voetballen. Ze hebben goede buitenspelers en zijn voorin erg gevaarlijk. Dat kun je ook zien aan hun doelsaldo: de meeste doelpunten gemaakt, maar ook veel tegen. Daar ligt hun zwakte.”

20161107-zuidvogels-nieuwegein-foto-henk-heijen-fotografie-juichen-zuidvogels

Dat promovendus AFC er, met de winterstop in zicht, nog steeds zo goed voorstaat, had vooraf niemand verwacht. Foppen is onder de indruk van de prestatie die de Amsterdammers dit seizoen weten te leveren. “Ze hebben het vorig seizoen nog spannend gemaakt voor zichzelf, maar zijn toch kampioen geworden. Dat ze het nu zo goed doen is erg verrassend. Het maakt de wedstrijd voor mij nog een stuk specialer.”

20161023-zuidvogels-dts-ede-foto-henk-heijen-fotografie-michiel-foppen-2

Zuidvogels bivakkeert al jaren in de eerste klasse en lijkt dit seizoen op weg richting de Hoofdklasse. De ploeg van Juan Fernandez Coto (oud-trainer van De Dijk, red.) heeft een voorsprong van zeven punten op achtervolger AFC. Zaterdag kunnen de Huizenaren een gevoelige tik uitdelen in de strijd om het kampioenschap. “Daar gaan we vol voor. We spelen al een aantal jaar in de eerste klasse, dit seizoen valt alles op zijn plek. We hebben een goede mix tussen jong en oud, maken makkelijk doelpunten en geven weinig weg.”

Gezien de stand op de ranglijst zijn de gasten zaterdag favoriet, erkent ook Foppen. “Ik schat onze kansen goed in. We hebben een fitte groep en komen met volledige oorlogssterkte richting Amsterdam. Als we winnen is de titel zeker nog niet binnen, maar het is wel een belangrijke stap richting het doel dat we willen bereiken.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Henk Heijnen Fotografie/Website Zuidvogels

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)