Foreholte-doelman Guijt voorkomt driepunter KDO

Het is KDO niet gelukt om meer afstand te nemen van de gevarenzone in de zondag tweede klasse C (West 2). De ploeg van Raymond de Jong bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen Foreholte en staat daardoor nog steeds slechts zes punten boven de nacompetitiestreep.

Foreholte-doelman Matthijs Guijt was een uitblinker voor de gasten en een vervelende sta-in-de-weg voor KDO. De thuisploeg nam het initiatief en Foreholte beperkte zich tot verdedigen. In de afronding zat het niet mee voor de Kwakelaars. Mathijs van Rijn faalde oog-in-oog met Guijt, Jesse Stange kwam net tekort om een voorzet binnen te glijden en een vrije trap van Mitchel Smits belandde op de paal.

Na een half uur spelen kwamen de gasten uit Voorhout tot ieders verbazing op een 0-1 voorsprong, door een kopbal van verdediger Joost van Dam. Acht minuten later had Van Rijn de gelijkmaker op zijn schoen en was het thuispubliek zelfs al aan het juichen, alleen wist Guijt op miraculeuze wijze de bal van de lijn te halen.

In de tweede helft voerde KDO het tempo verder op en resulteerde dit vrij snel in een verdiende gelijkmaker. Uit een hoekschop van Smits tekende Sven Vlasman voor de 1-1. Direct daarna liet Vlasman opnieuw van zich gelden, maar verdween zijn geplaatste schot op de lat.

De thuisploeg koos er vervolgens voor om in het laatste halfuur aanvallender te spelen. Het leidde tot enkele hachelijke situaties voor het vijandelijke doel van de gasten. Keer op keer stond Guijt op de juiste plek om onheil te voorkomen. Drie minuten voor tijd had de sluitpost zijn mooiste redding van de middag door een kopbal van Van Rijn met een katachtige reflex uit de hoek te tikken.

Het 1-1 gelijkspel voelde in de KDO-kamp aan als een nederlaag. De promovendus staat nu tiende en moet komend weekend op Paaszaterdag naar koploper DSOV. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C (West 2).