Fortius brengt VVA/Spartaan eerste nederlaag toe

In de derde klasse C heeft Fortius voor een verrassing gezorgd door koploper VVA/Spartaan met 4-2 te verslaan. Het was de eerste nederlaag voor de ploeg van Petar Djenic, die nu de koppositie alleen aan FC Weesp moeten overlaten. De ploeg van Michel Klijnzoon kwam al meteen op rozen, door een goal uit een corner van Adilson Jimmy Monteiro in de eerste minuut.

“Over negentig minuten hebben we denk ik verdiend gewonnen. We waren super gemotiveerd, want de koploper kwam op bezoek. We werden natuurlijk in de wedstrijd geholpen door de vroege goal”, zei Fortius-trainer Michel Klijnzoon na afloop. VVA/Spartaan liep zodoende vanaf het begin achter de feiten aan. Het voetbalde wel aardig, maar het ging vaak mis in de eindpass. Het kwam niet verder dan een paar schoten uit de tweede lijn en wat corners. “We waren niet scherp genoeg. We probeerden wel te voetballen, maar we maakten te veel fouten. Misschien was er wel sprake van onderschatting”, vond VVA/Spartaan-trainer Petar Djenic.

20161002 Fortius - VVA/Spartaan Koen Oussama Boudra

Kort voor rust verdubbelde de thuisploeg de score. Na een mooie dubbele één-twee tussen aanvoerder Rachid Guenaoui en Claudio Monteiro. Laatstgenoemde rondde de aanval af. Zo keek VVA/Spartaan in de rust tegen een 2-0 achterstand aan.

Na rust gingen de bezoekers op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar de kansen waren voor Fortius. Na een foute terugspeelbal van VVA/Spartaan-verdediger Andrey Ferreira de Souza pikte Jurgen Daniel de bal op. Daniel omspeelde keeper Marcel Ons, maar schoot de bal voor het lege doel langs. Na ruim een uur spelen was het wel raak voor de thuisploeg. Marcel Ons vergat een moeilijke terugspeelbal gewoon weg te rammen, treuzelde te lang, waardoor Guenaoui de bal kon ontfutselen en in het lege doel kon schuiven. De wedstrijd leek hiermee gespeeld.

fortius-3

De ploeg van Petar Djenic kreeg nog een sprankje hoop na een rake kopbal van aanvoerder Yassine el Aboui uit een hoekschop, maar drie minuten later stond het alweer 4-1. Keeper Ons ging in de fout bij een diepe bal van Gilliano Nijman, waarna Jurgen Daniel de bal in lege doel kon schuiven. Invaller Anass Dabachi maakte nog de eretreffer voor VVA/Spartaan, maar het kwam niet verder dan 4-2.

Fortius staat nu met zeven punten op een gedeelde zevende plaats met Arsenal. “Vorig seizoen werden we achtste. Dit seizoen hopen we in het linkerrijtje te eindigen”, zei Klijnzoon. VVA/Spartaan leed de eerste nederlaag van het seizoen. “Deze wedstrijd leert ons dat je altijd scherp moet zijn. We willen graag terug naar de tweede klasse, maar het seizoen is nog lang. In december weten we meer”, zei Djenic na afloop.

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Tekst en foto’s: Koen Vanhellemont