Home / Algemeen / Fortius heeft weinig in te brengen tegen Weesp

Fortius heeft weinig in te brengen tegen Weesp

In de zondag derde klasse C heeft Fortius haar tweede nederlaag van het seizoen geleden. Tegen kampioenskandidaat FC Weesp kwamen de Amsterdammers er nauwelijks aan te pas: 0-2. Ondanks de vele kansen vielen beide doelpunten van Osenau Doorn pas vlak voor tijd.

FC Weesp-trainer Mario Rijnsburger: “Je gaat hem dan toch nog even knijpen als je pas acht minuten voor tijd de eerste treffer maakt. We hebben we veertien of vijftien keer alleen voor de keeper gestaan. We hadden het gewoon echt eerder af moeten maken. Zo laat je Fortius natuurlijk ook in de wedstrijd.”

20160911-fortius-weesp-mario-wormhoudt-mario-rijnsburger-8

Zijn collega Michel Klijnzoon van Fortius beaamt de woorden van Rijnsburger. “Dat Weesp sterker was dan ons viel te verwachten. IK had onze speelwijze daar ook op aangepast. Met veel strijd en een goede discipline hebben we het lang vol gehouden. Het is jammer dat die goals dan alsnog vallen.”

De manier waarop de eerste treffer van invaller Doorn tot stand kwam was tekenend voor de wedstrijd. Rijnsburger: “Hij tikte de bal eigenijk te ver voor zich uit en via de keeper kreeg hij hem weer tegen zich aan waarna de bal het doel in rolde. Soms heb je ook wat geluk nodig, maar verdiend was het zeker.”

20160911-fortius-weesp-mario-wormhoudt-wedstrijd-2

De invaller besliste dus uiteindelijk de wedstrijd met zijn goals in de 82ste en 85ste minuut. Het betekende de tweede zege voor Weesp dat nu samen met Bloemendaal en VVA/Spartaan nog zonder puntverlies is. Rijnsburger: “Ik ken deze klasse helemaal niet zo goed. Ik vind het dus moeilijk inschatten waar we staan, maar vorige week wonnen we van Arsenal en die zijn al twee jaar achter elkaar tweede geworden. Ik denk dat we pas in de winterstop kunnen zeggen wie de sterkere ploegen zijn, maar dat we bovenin mee moeten draaien dat lijkt me duidelijk.”

20160911-fortius-weesp-mario-wormhoudt-michel-klijnzoon-3

Een ander verhaal is het bij Fortius. Na twee wedstrijden heeft de ploeg van Klijnzoon nog geen punten en zelfs nog niet gescoord. “Vorig jaar hadden we ook twee keer verloren en zelfs twaalf doelpunten tegen. Nu pas vijf dus er is verbetering”, zegt Klijnzoon lachend. “Maar even serieus. Wij gaan echt voldoende punten pakken. Het is absoluut geen tijd voor paniek.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!