Fortius herstelt zich goed met overwinning op Arsenal

De ene week is de andere niet in de zondag derde klasse C. Fortius heeft zich goed hersteld na de nederlaag vorige week tegen hekkensluiter Diemen. De ploeg van Michel Klijnzoon won met 4-3 van Arsenal. Arsenal won vorige week nog bij nummer twee VVA/Spartaan.

“We hebben goed als team gespeeld. Na die nederlaag tegen Diemen hebben we van de week een goede discussie met elkaar gehad. We hadden nu een goede teamdiscipline. Dan heb ik het bijvoorbeeld over afspraken na komen en wat voor elkaar over hebben”, zei Klijnzoon na afloop.  Het had anders kunnen lopen als Arsenal-aanvoerder Melvin Holwijn meteen in de eerste minuut een dot van een kans had benut na een goede individuele actie. De oud-prof schoot de bal echter voorlangs.

20161106-fortius-arsenal-anthony-voskuilen

Hierna bleef het duel redelijk in evenwicht in de eerste helft en vielen er weinig kansen te noteren. Arsenal had meer de bal en Fortius loerde op een foutje om er snel uit te komen. De thuisploeg gaf al een waarschuwing toen Gilliano Nijman werd weg gestuurd en het strafschopgebied in kon lopen. Voordat Jurgen Daniel de bal binnen kon lopen werd de voorzet ternauwernood onschadelijk gemaakt door Arsenal-verdediger Jan Roeters. Even later was het wel raak voor de thuisploeg. Na balverlies van dezelfde Roeters werd Nijman diep gestuurd. Hij faalde niet oog-in-oog met Arsenal-keeper Sam Coenen: 1-0.

Foto HAV | Gilliano Nijman scoort de 1-0
Foto HAV | Gilliano Nijman scoort de 1-0

Het was een startsein voor een spectaculair laatste kwartier in de eerste helft. Een schot van Arsenal-spits Remco Ultee werd door Fortius-keeper Armin Ribic uit de kruising getikt. Niet veel later werd het alsnog gelijk. Ultee had een goede actie op rechts en bediende Eshagh Valadbigi, die simpel kon binnen tikken. Toch gingen de gastheren met een voorsprong de rust in nadat spits Jurgen Daniel aan de Arsenal-defensie was ontsnapt en Coenen verschalkte.

20161106-fortius-arsenal-juichen-fortius

In de rust besloot Arsenal-trainer Imro Wielkens om vol op de aanval te gaan. Daniel Rasche kwam er als tweede centrumspits erbij en achterin bleven er drie man over. “Ik besloot niet in te grijpen. Achteraf bleek dat de goede keuze. We verzuimen misschien alleen om na rust nog ruimer afstand te nemen”, zei Klijnzoon. Het was inderdaad Fortius dat meteen na rust op 3-1 kwam, via Victor Adu. Ook met de extra aanvaller lukte het Arsenal niet om grote kansen te creëren. Fortius kreeg de grootste kans, maar Coenen redde op de inzet van Nijman.

Foto HAV | Een kopbal van Melvin Holwijn gaat voorlangs
Foto HAV | Een kopbal van Melvin Holwijn gaat voorlangs

Na ruim een uur spelen leek Fortius het duel alsnog te beslissen. Weer was het Adu, die van dichtbij kon binnen tikken. Het slotoffensief van Arsenal kwam te laat. Remco Ultee maakte er een kwartier voor tijd 4-2 van. De spits schoot fraai vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de bovenhoek. Meteen na de goal had Daniel Rasche de kans om de spanning helemaal terug te brengen. Hij koos helemaal vrijstaand echter de bal direct te koppen, waar hij misschien de tijd had om ‘m aan te nemen.

Diep in de blessuretijd scoorde Rasche alsnog de aansluitingstreffer, maar vrijwel meteen daarna floot de scheidsrechter af. Zo won Fortius en herstelde het zich goed na de nederlaag vorige week tegen Diemen. “We hebben gewonnen met mooie voetballende goals. We kunnen voetballend wel meekomen in de derde klasse, maar dan moeten wij wel alles geven. Dat deden we vandaag”, vond Klijnzoon.

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Verslag en foto’s: Koen Vanhellemont

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!