Fortius komt vlak voor tijd naast Arsenal

In de zondag derde klasse C heeft Arsenal in de slotfase twee punten laten liggen op bezoek bij Fortius. Op Sportpark Middenmeer werd het 2-2. De koploper verzuimt daardoor uit te lopen op AGB, dat vanwege een afgelasting niet in actie kwam.

Fortius begon fel aan het duel, waarin beide ploegen duidelijk veel last hadden van de sterke wind. Het felle begin van Fortius resulteerde na een kwartier in de 1-0. Arsenal-verdediger Nick van der Werf hield Gilliano Nijman vast in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd benut door Younes Zanzan. Fortius bleef in die fase gevaarlijk, vooral via rechtsbuiten Nijman. Door onoplettendheid in de Arsenal-defensie kon hij af rennen op doelman Sam Coenen, maar die redde goed.

Fortius - Arsenal

Halverwege de eerste helft kroop Arsenal iets meer uit zijn schulp. Het scoorde zelfs na een klein half uur via Anthony Voskuilen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De gasten kregen aan het eind van de eerste helft steeds meer kansen. De grootste was voor Skip Slingerland. Hij werd na een goede variant uit een corner op het randje van het strafschopgebied aangespeeld. Zijn schot ging net naast. Zodoende bleef het 1-0 bij rust.

Na de rust was het juist Arsenal dat fel van start ging. Dat resulteerde al snel in de 1-1. Spits Onasis Gijamfi werd diep gestuurd. Hij behield het overzicht en legde de bal keurig breed op de inlopende Anthony Voskuilen, die simpel kon binnen tikken. Niet veel later brak wederom Nijman door op rechts voor Fortius. Hij bereikte de achterlijn in het strafschopgebied, maar kon geen medespeler vinden. Vanaf toen kwam Arsenal beter in de wedstrijd.

Fortius - Arsenal

Na een klein uur werd oud-Ajacied Mitchell Pique ingebracht bij Arsenal. Bij zijn eerste balcontact was het gelijk raak. Uit een corner ontstond er een scrimmage in het doelgebied. Pique was het meest alert en tikte de 1-2 binnen. Beide ploegen kregen daarna kansen via Pique (Arsenal) en Nijman (Fortius). De grootste kans van Arsenal werd misschien wel veroorzaakt door Fortius-verdediger Quanbari. Hij kwam met de schrik vrij toen zijn kopbal net over zijn eigen doel ging. Twee minuten voor tijd viel dan toch nog de goal voor Fortius. Invaller Claudio Monteiro scoorde uit de rebound en zorgde ervoor dat beide ploegen een punt overhielden aan deze Amsterdamse derby.

Fortius - Arsenal

Volgens Fortius-trainer Michel Klijnzoon behaalde zijn ploeg een verdiend punt: “We hebben het de koploper moeilijk gemaakt. We kwamen verdiend voor. In de tweede helft kwamen we een beetje ongelukkig op achterstand. Maar uiteindelijk is een punt verdiend.” Zijn collega Imro Wielkens (Arsenal) was dat met hem eens: “Een verdiend punt. Ik kan onze ploeg niets verwijten. Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat we niet winnen, maar niet meer dan anders. Ik ben altijd teleurgesteld als we niet winnen.”

Arsenal blijft koploper in de zondag derde klasse C, maar heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld dan AGB. Fortius staat nu op doelsaldo op een negende plek.

Verslag: Koen Vanhellemont
Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)