Home / Algemeen / Fortius werkt zich in slotfase langs Roda ’23

Fortius werkt zich in slotfase langs Roda ’23

Zondag derdeklasser Fortius heeft een knappe 1-2 overwinning geboekt op bezoek bij Roda ’23. De ploeg van Michel Klijnzoon boog een achterstand in de slotfase om. Giliano Nijman, vorige week nog de ongelukkige, was in Bovenkerk de matchwinner. “De gelijkmaker was voor Roda ’23 een tik, daar hebben wij goed gebruik van gemaakt.”

Eigenlijk had Fortius weinig in te brengen het eerste uur in Bovenkerk. Roda ’23 was de bovenliggende partij, had het meeste balbezit en ook de kansen. Verder dan de 1-0 voorsprong kwam de thuisploeg echter niet. In de 27ste minuut maakte Junior Tiller goed gebruik van de verkregen ruimte en rondde hij prima af.

Roda23 - Fortius

“Na een uur hing de gelijkmaker eigenlijk al meer in de lucht dan de beslissing van Roda ‘23”, zei Klijnzoon. “Het verschil was dat wij meer de wil om te winnen hadden. Daarnaast heeft Roda ’23 een jonge ploeg die moeilijk om kan gaan met tegenslagen. Toen wij op gelijke hoogte kwamen, was dat een tik voor ze.”

Die gelijkmaker viel zo’n tien minuten voor tijd door een doelpunt van Himbaza Anicet. Daarna merkte Fortius dat er meer te halen viel in Bovenkerk. Roda ’23 was van slag en gaf het uiteindelijk helemaal weg toen Giliano Nijman in de blessuretijd voor de winnende tekende. Klijnzoon: “We hebben goed gebruik gemaakt van hun tegenslag. Met veel strijd is deze zege zeker niet onverdiend.”

Roda23 - Fortius

“Vorige week hebben we tegen Ouderkerk twee punten gemorst”, aldus de winnende trainer. “We misten een strafschop, speelden in de slotfase tegen tien man en kregen alsnog de gelijkmaker tegen. Vandaag hebben we ons gelukkig wel beloond. Al vanaf de eerste minuut hebben we geloofd in een resultaat hier en dat geloof werd alleen maar groter in de slotfase. Dan is het extra mooi dat Giliano, vorige week nog de ongelukkige met de gemiste strafschop, nu onze matchwinner was.”

Roda23 - Fortius

Door de zege klimt Fortius een klein beetje op de ranglijst en staat het nu elfde in de zondag derde klasse C. Roda ’23 verzuimde in het spoor van koploper AGB te blijven en moet het na zes wedstrijden met een zevende plaats doen.

Foto’s Koos van der Leest

Send this to a friend