Fortius wordt in Amstelveen verrast door NFC

In de zondag vierde klasse F heeft Fortius afstand gedaan van de titelaspiraties. De ploeg van Michel Klijnzoon verloor met 2-1 van NFC en heeft inmiddels een te grote achterstand op de koplopers. Fortius miste ook nog een strafschop.

De titelkansen voor Fortius zijn door de nederlaag  tegen een hard werkend en bij vlagen goed spelend NFC op een lager pitje gezet, mede omdat concurrenten Diemen, Ouderkerk en Sporting Martinus de volle winst behaalden en dus verder weg lopen van de Amsterdammers.

603844_912509968794268_7313062286773493716_n

De eerste helft begon goed voor de mannen uit de Watergraafsmeer want na amper zeven minuten spelen werd NFC op een 0 – 1 achterstand gezet. Giliano Nijman startte een individuele actie en bekroonde die met een afstandsschot waarop, de overigens uitstekende,  doelman Leroy van Tol geen antwoord had,. De toon was direct gezet en de toeschouwers zagen twee ploegen die aanvallend speelden. Krachtsverschil was er nauwelijks.

11026294_912510025460929_4888745561573205734_n

Na 21 minuten spelen werd NFC spits Yacob Sason in het strafschopgebied neergelegd  en  Ben Moussa stuurde doelman Ribic naar de verkeerde hoek, 1 – 1. Dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft bleef de wedstrijd boeiend omdat beide teams volop gingen voor de overwinning. In de 30ste minuut verzuimde Fortius om NFC op achterstand te zetten. Tommy Henrichs  legde Claudio Monteiro neer in de zestienmeter, maar de strafschop die hier het gevolg van was vond geen in genade  de ogen van NFC-doelman Leroy van Tol. Met een snoekduik ranselde de NFC-goalie de bal uit zijn doel.

Leroy van Tol stopt penalty

De tweede helft was tien minuten oud toen de weer uitblinkende Yasin Benmoussa Salgueiral met een droog schot in de korte hoek NFC op een 2 – 1 voorsprong zette nadat Sason twee verdedigers het bos in had gestuurd. De laatste 35 minuten kregen de toeschouwers waar voor hun geld.

Fortius dat probeerde men man en macht de opgelopen achterstand weg te werken tegen een NFC dat zich niet weg liet drukken en aanvallend bleef spelen.  In die periode schuwde Fortius niet om de lange bal te gaan hanteren. Invaller Rivo Caupin-Bruinhart was het dichtste bij de gelijkmaker maar moest toezien hoe de in vorm zijnde NFC keeper zijn inzet onschadelijk maakte.

11043221_912510435460888_6044871576496565915_n

Aan de andere kant was ook Yacob Sason in scoringspositie  maar hij zag zijn weg naar de goal versperd worden door Fortius doelman Armin Ribic.Het bleef 2 – 1. NFC kon drie punten bijschrijven en Fortius zocht met lege handen de kleedkamer op.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F