Forza Almere geeft 2-0 voorsprong uithanden tegen Marken

Voor Forza Almere zit het bekeravontuur erop. De zondag derdeklasser uit Almere leidde bij SV Marken na 35 minuten met 2-0, maar een zege zat er niet in. Ondanks een vroege rode kaart van de thuisploeg trok de zaterdag tweedeklasser het duel alsnog naar zich toe: 3-2. ,,Eigenlijk mag je een voorsprong van twee doelpunten niet uit handen geven”, aldus Forza Almere-coach Joop Struijkenkamp.

Forza nam zaterdag na elf minuten brutaal de leiding. Mustafa Sherwan schoot een strafschop binnen nadat Marken-doelman Robert Schouten hem neerhaalde. De clubtopscorer van de Almeerders nam ook de 0-2 voor zijn rekening. De spits krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de linkerkruising. ,,De penalty was terecht. Hij werd neergehaald”, oordeelde Struijkenkamp. ,,Marken was doodsbang voor onze razendsnelle buitenspelers. Voor rust kregen we nog een grote kans om op 0-3 te komen.”

Een bekerstunt zat er voor Forza niet in. Nog voor de rust maakte Ramon Visser uit een vrije trap de aansluitingstreffer. ,,Onze keeper was nog bezig met het neerzetten van zijn muur. De scheidsrechter gaf volgens mij een teken dat Marken op het fluitje moest wachten.”

Direct na de hervatting vond Marken opnieuw het net uit een vrije trap. Aramez Poepon maakte de 2-2. Arno Boes werd uiteindelijk de matchwinnaar. De verdediger schoot Marken tien minuten voor tijd naar de laatste 32 van de districtsbeker: 3-2. ,,Bij rust was er nog weinig aan de hand. Na de gelijkmaker gingen we achterin één-op-één spelen en bracht ik een extra aanvaller in de ploeg. Heel zuur dat Marken naar 3-2 counterde.”

De ploeg uit Noord-Holland werd in de tweede helft ook massaal gesteund door het thuispubliek. ,,Ik miste vandaag mijn vaste middenveld. De zege is zeker niet onverdiend. Marken is voetballend verder dan ons, maar als we in de tweede helft net zo een hoog scoringspercentage hadden gehad als in de eerste helft was een stunt zeker mogelijk geweest. Desondanks ben ik trots op mijn team. Hopelijk kunnen we deze lijn in de competitie doortrekken.”

Forza Almere staat in de competitie in de middenmoot.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)