Forza Almere geeft voorsprong in slotfase weg

In de strijd om behoud voor de derde klasse heeft Forza Almere zichzelf een slechte dienst bewezen. Tegen het Haarlemse DSS was winst noodzakelijk, maar uiteindelijk bleef de Almeerse formatie op 3-3 steken. De kans om het komende seizoen in de derde klasse uit te komen, is door dit gelijkspel een heel stuk kleiner geworden.

Doordat het wedstrijdformulier door afzeggingen zo’n 20 minuten later werd ingevuld, begon het duel ook later. Toen arbiter Marees uiteindelijk het eerste fluitsignaal kon geven, gingen de twee ploegen er stevig tegenaan. Beide teams gingen vol voor de winst en zowel DSS als Forza Almere werden enkele malen gevaarlijk. DSS wist in de 22minuut de score te openen. Guido Weltevreden vond het net voor de bezoekers. Vlak voor de rust kreeg Forza loon naar werken. Michael Buth werd goed ingespeeld en hij schoot uiterst fraai de gelijkmaker binnen: 1-1. De thuisploeg zou alsnog met een achterstand de kleedkamer opzoeken. Een vrije trap van Frank Greuter werd slecht beoordeeld door Forza-doelman Stefan Verboom en daardoor stond DSS onverdiend op een 1-2 voorsprong.

Forza Almere DSS 2

In het tweede bedrijf waren de Almeerders bij vlagen de betere ploeg. Al snel was de stand weer gelijk toen Jerzy Soetekouw de DSS-goalie Jesse Kapitein passeerde, al ging hij hierin niet vrijuit 2-2. DSS herpakte zich goed en had geen geluk toen een hard schot uitstekend gestopt werd door Verboom. Aan de andere kant had Forza-speler Medhi Bouteffha pech toen zijn inzet even fraai werd verwerkt door de DSS-doelman. Forza bleef behoorlijk druk uitoefenen en kreeg later dan ook de verdiende voorsprong, Buth combineerde uitstekend met Soetekouw en laatstgenoemde scoorde de 3-2. Met niet zo lang meer te spelen leek het duel beslist, maar in blessuretijd kreeg DSS nog een hoekschop te nemen. Uit deze corner was het Bart Boogaard die bekwaam inkopte en Verboom voor de derde keer kansloos liet. Het zou bij 3-3 blijven toen scheidsrechter Marees voor het einde blies. Forza Almere verdiende deze middag meer maar mede ook doordat men zelf de kansen niet af wist te maken, kwam het niet verder dan 3-3.

Forza Almere doelman Stefan Verboom

Na afloop moesten er nog strafschoppen worden genomen en daar trok DSS aan het langste eind. Forza verloor de strafschoppenreeks met 5-7.en dat gaf de middag een extra zure nasmaak. Forza Almere heeft nu pas één punt uit twee wedstrijden, terwijl DSS met vier punten aan de leiding gaat. Doordat MSV’19 met 4-3 te sterk was voor Sporting Martinus staan beide elftallen nu op drie punten. Donderdag gaan de vier teams verder: Sporting Martinus ontvang DSS en bij NVC moet Forza Almere zien af te rekenen met MS’19.

Verslag en foto’s: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!