Fouad Belarbi (Hercules) eerste aanwinst AFC

Tweededivisionist AFC heeft zijn eerste versterking voor volgend seizoen binnen. Aanvallende middenvelder Fouad Belarbi vertrekt bij derdedivisionist Hercules om de Amsterdammers te versterken.

Op Goed Genoeg komt Belarbi met Uli Landvreugd een oude bekende tegen. “Ik ken hem nog uit mijn tijd bij Eemdijk. Het is goed om te weten dat een trainer vertrouwen in je heeft. Ik ben een speler die een club op gevoel kiest en ik vind AFC een mooie club. Van kleins af aan ken ik de club al. Ik ben erg ambitieus en wil er het maximale uithalen. Met AFC doe ik weer een stap vooruit.”

Momenteel is hij bezig aan zijn eerste seizoen in Utrecht. Naast Eemdijk speelde de 23-jarige aanvallende middenvelder ook voor IJsselmeervogels, een club waarmee hij AFC vergelijkt. “AFC is ook een grote club waar de druk heel hoog is. Bij IJsselmeervogels was ik meer de achttiende man en kwam ik niet heel veel aan spelen toe. Ik verwacht dat ik ook hier zal moeten vechten voor mijn plek, maar ik zal mijn kansen krijgen om mezelf te bewijzen.”

Belarbi hoopt dat zijn nieuwe club in de Tweede Divisie blijft. “Een club als AFC hoort niet onderin te spelen. Mochten ze degraderen, moeten wij volgend seizoen voor het kampioenschap spelen. Ik hoop er sowieso een mooi jaar van te maken met veel doelpunten en assists.”

Naast de komst van Belarbi maakte AFC bekend dat twaalf spelers van de huidige selectie blijven. Patrick Zonneveld, Joey Potveer, Rob Rietveld, Sam Nijpels, Thomas van den Houten, Mark van den Boogaart, Milan Hoek, Derre Kwee, Raily Ignacio, Melvin Grootfaam, Tom van den Brink en Mathijs Jesse hebben toegezegd de Amsterdammers trouw te blijven.

Verslag Roy Baltus
Foto Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC